Şereflikoçhisar’da “İmam” ve “Müezzin” skandalı iddiası

İzmir Şereflikoçhisar‘da skandal bir iddia ortaya atıldı. Mustafa Özbağ isimli vatandaş kendisine çalıştığı yerde, İmam tarafından hakaret, Müezzin tarafından ise şiddet uygulandığını söyledi.. 

İzmir Şereflikoçhisar‘da skandal bir iddia ortaya atıldı. Mustafa Özbağ isimli vatandaş kendisine çalıştığı yerde, İmam tarafından hakaret, Müezzin tarafından ise şiddet uygulandığını söyledi..  Mustafa Özbağ Şereflikoçhisar İmam Hatip Lisesinde hizmetli personel  olan 60 yaşlarında bir vatandaş..  Olay 2022 Temmuz- Ağustos ayından itibaren camii imamı Ubeydullah Altındağ tarafından durduk yere bir aksaklık olmamasına rağmen “ben seni istemiyorum” diyerek git bu camiiden diye baskı uygulamasıyla başladı.  Olayı yaşayan ve mağdur olduğunu iddia eden Mustafa Özbağ olayları şu şekilde anlattı..

“İmam bana sürekli hakarette bulundu”

İmam camiide namaz önceleri benden caminin anahtarlarını aldı. Caminin ışıklarını yakmak isteyip ışıklara dokununca  bana, sen temizlikçi parçasısın camiye dokunamazsın” diye hakaret etti.

Konuyu ve şikayetimi kaymakamlığa ve müftülüğe ilettim ve sonrasında imam hakaretini “şeytana uydum” diye kabul etti fakat hakkında işlem yapılmadı hakkında. Bir ay izin aldı camiden gitti imam fakat tekrar görevlendirmeyle camiye gelen imamları telefonla arayarak sakın onları camiye yaklaştırma diye tembihte bulundu, bunu da imamlardan bir tanesi itiraf etti. ( telefon kayıtlarında mevcut)
Hakaret davası açacaktım imam hakkında fakat kaymakam dava açmayın diye benden ricada bulundu.

” Yumruk ve tekmeler attı”

“Okulun giriş kapısında görevliyim işim öğrencilerin giriş çıkışlarını izin kağıtlarını kontrol etmektedir. Caminin avlusuna giriş kapısı ile okulun giriş kapısı yan yanadır. En son yaşanan olay da , çalışırken öğrencilerin girişlerini kontrol ederken, okulun giriş kapısında müezzin Talha Görgülü “önümden neden çekilmiyorsun” diye arabadan inip bir anda yüzüme yumruk daha sonra ise atıp kasımlarıma tekme attı. Öğrenciler zor bir şekilde araya girdiler. Bana yapılan bu saldırı, kamera kayıtlarında görüntüler ile birlikte mevcuttur.”

“Darp izi ve raporlar var”

“Daha sonra müezzin hastaneye gidip kolumu kırdı diye rapor almak isterken doktor olayı sorarken bıçak kesti demiş ama kolunda kesik yok. Doktor bunu sıkıştırınca da ben kendim cama yumruk attım kolumu kırdım demiş.. Ben 60 yaşındayım  müezzin ise 20 li yaşlarında. Olaydan mağdur olduğum apaçık ortada darp izi ve raporlarım mevcut. ”

“Olay savcılıkta, soruşturma devam etmektedir”

Diyanet  genel başkan yardımcılarından birisi ilçeye ve camiye giderek yalan beyanda bulunan hocalarla
Fotoğraf çekinip sosyal medyada ( soruşturma sonuçlanmadan) ortada bıçaklı saldırı yokken bıçaklı saldırıyı kınıyoruz diye açıklama ve paylaşım yapmışlardır, halkı galeyana getirmek istemektedirler. Tek taraflı dinleyip karar vermektedirler. İmam yaptığı hakareti kabul etmesine rağmen müftü konuyu örtbas etmiştir.

“Diyanet de vatandaşa hem de yaşlı birine yumruk atan müezzin ve vatandaşa hakaret eden imam hakkında konu iletilmesine rağmen bir araştırma veya inceleme yapmamıştır. Ben yasal yollarla şikayette bulundum ve konuyu takip ediyorum umarım hak yerini bulur”

 

Şereflikoçhisar mustafa özbağ

Exit mobile version