Süleyman Soylu 2022 yılı değerlendirme toplantısına katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da 2022 yılı değerlendirme toplantısına katıldı. Burada önemli açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, terörle mücadeledeki son durumu aktardı, ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturmaya ilişkin bilgi verdi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da 2022 yılı değerlendirme toplantısına katıldı. Burada önemli açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, terörle mücadeledeki son durumu aktardı, ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Ülkü Ocakları’nın eski başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturmaya ilişkin bilgi verdi.

Soruşturmanın Ankara Başsaavcılığı ve emniyet müdürlüğü koordinasyonunda yürütüldüğünü söyleyen Soylu, “Burada tetiği çekenin haricindekilerden bir kişi daha, yani hedefimizdeki iki kişi aranıyor. Burada onları da bulacağız ve adalete teslim edeceğiz” dedi.

Soylu, “Buradaki soruşturmanın selameti açısından söyleyeceklerimiz budur. Sosyal medya dedikoduları üzerinden adım atmak doğru değil. Milletimiz emin olsun, araştırmalar kamuoyu nezdinde bilgilendirme yapılarak ilerleyecektir” dedi.

40 arama kaydı var

 Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile arasında yaşanan telefon polemiğine de değindi. İmamoğlu ile arasında 40 arama kaydının olduğunu belirten Soylu, 29 kez İmamoğlu’nun 19 kez kendisinin aradığını açıkladı. Soylu bu aramaların 20’sinde karşılıklı görüşme olduğunu da açıkladı.

“Süleyman Soylu:PKK kardeşlerini belediyede işe alıyorlar”

İçişleri bakanlığı’nın İBB’ye yönelik terör soruşturması raporuna da değinen Soylu şunları söyledi:

“Benden CHP Genel Merkezi’ne karşı beni ezdirme diyebilirsin, hemşehri olduğumuzu söyleyebilirsin. Ama yalan demen normal değildir. Basın toplantısında arkadaşların verdiği bilgiler çerçevesinde bir iflası görüyoruz. Bu adamları yoldan geçerken mi aldık. İddia ettiğiniz kişileri belediyeye almadım, bana iftira atıyorsunuz demedi. Kıvırmak doğru değil. Değer ailesi nedir? Terör örgütü PKK, dağa adam götürüyor. Kardeşlerini işe sokuyor belediyelerde. Yaptığı açıklamalarda terör örgütüyle irtibatlıları almadım demiyor. Bunun bir karşılığı yoktur. Devlet bunu sorgulamakla mükelleftir.

“Terörist sayısı 120’nin altına düşürüldü”

Soylu, “Yurt içinde terörist sayısı 120’nin altına düşürülmüştür. 2022 yılında, farklı terör örgütlerine mensup 87’si sözde üst düzey bin 220 terörist etkisiz hale getirildi.

2022 yılında 185 terör eylemi engellenmiştir ve bunların 18’i de canlı bomba eylemidir.

“285 bin 27 düzensiz göçmen yakalandı”

Kaçak göçle mücadelede 2022 yılında toplam 285 bin 27 düzensiz göçmen ve 8 bin 980 organizatör yakalanmıştır.” ifadelerini kullandı.

 


süleyman soylu

Exit mobile version