Süleyman Soylu ve Murat Kurum açıkladı: “Maddi hasarları karşılayacağız”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9'luk depremin ardından son durumları açıkladı, Düzce için ciddi bir yardım paketi oluşturduklarını söyledi.

Süleyman Soylu ve Murat Kurum açıkladı: "Maddi hasarları karşılayacağız"

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde yaşanan 5,9'luk depremin ardından zarar gören evler ve  zor durumda olanlara destekler gelmeye başladı.

Bölgede 200'ün üzerinde artçı yaşanmış ve AFAD, 93 kişinin yaralandığını açıklamıştı. Eğitim-öğretime 1 gün süreyle 4 ilde ara verilmişti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin ardından son durumu aktardı

İşte Süleyman Soylu'dan Açıklamalar ;

“27 Milyon TL yardım ulaştırıldı, tespitlerden sonra 5-7 bin TL arasında destek vereceğiz”

“Özellikle eşya hasarları için komisyon oluşturduk. Düzce'ye toplam 27 milyon TL ulaştırıldı. Küçük eşya hasarlarının da tazmini için 5 bin liraya kadar sağlanabilecek talepten sonra karşılanmış olacak. Burada uygulamaya alacağımız az hasarlı yapılar var. Sıvası dökük, kaplaması, tuğlası dökülmüş yapıların tespiti yapıldıktan sonra 5-7 bin civarında destek olacağız. Esnaflarımıza da yardım edeceğiz. Onların da zararlarını hasar tespit komisyonu belirleyecek. Afet bölgesiyiz, ormanlarımızdan, akarsularımızdan, suyumuzdan doluluğundan bahsediyoruz, ama sel bizim afetimiz. Çığ, kaya düşmesi bizim afetlerimiz.  Bizim görevimiz tedbirleri almak, afetle karşılaştığımız anda birbirimizin yardımına koşmak ve dayanışma gerçekleştirmek. Bu sınamalardan hep birlikte güçlenerek çıkıyoruz.”

Murat Kurum: “Düzce genelinde 71 bina 134 bağımsız bölüm acil yıkılacak”

Bakan Kurum ise, “Toplamda 4 bin 316 binada 15 bin bağımsız bölümde hasar tespit işlemi tamamlandı. Düzce genelinde 71 bina 134 bağımsız bölüm acil yıkılacak. Vatandaşlarımız hasarı olmayan, az hasarlı binalara girebilirler” değerlendirmesinde bulundu.

Exit mobile version