TCG Anadolu boğaz’ı turluyor

Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu, İstanbul Boğazı'nda bir süre seyretti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve vatandaşlar gemiyi selamladı. Geminin bugün Karadeniz'e doğru seyri planlanıyor.

Türk halkının savunma sanayisindeki adımlarla göğüsü kabarmaya devam ediyor. Dünyanın ilk SİHA gemisi, aynı zamanda Türkiye’nin de en büyük savaş gemisi olan TCG Anadolu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın “avara” komutunun ardından Sarayburnu Limanı’ndan ayrılarak Dolmabahçe Çalışma Ofisi açıklarına geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve halkı selamladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. yılı kutlamaları kapsamında boğaz geçişi yapan TCG Anadolu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve halka selam verdi. Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçak ve helikopterler de geçişe eşlik etti.

Sabah saatlerinde Saray Burnu’ndan demir alan TCG Anadolu, 21 pare top atışı ve Çimariva ile selamını tamamladı. TCG Anadolu, Karadeniz’e doğru yol alıyor…

Helikopter ve SİHA kapasitesi

TCG Anadolu gemisinin uçuş güvertesinde 10 helikopter ya da 11 adet SİHA konuşlandırılabileceği biliniyor. Söz konusu açıklamalara göre hangarda da 19 helikopter ya da 30 SİHA taşınmış olabilecek.

Gemi içerisinde hastane

TCG Anadolu gemisinde tam teşekküllü hastane de bulunuyor. Sağlık konusunda başarılı olduğu bilinen gemide 2 ameliyathane de yer almakta.

Bir diğer yandan geminin boyunun ve genişliğinin 232×32 metre olduğu biliniyor.

Geminin azami yüksekliği: 58 metre

Ağır yük garajı: 1.410 m²

Hafif yük garajı: 1.880 m²

Gemi havuzu: 1.165 m²

Maksimum süratı: 21 knots

 

tcg anadolu

Exit mobile version