Türkiye Diyanet Vakfı deprem bölgesine yardıma koştu

Türkiye Kahramanmaraş ve pek çok ili etkileyen depremle sarsılırken deprem bölgesine yardımlar devam ediyor. Türkiye Diyanet Vakfı mobil araçlarıyla deprem bölgesine gıda ve kıyafet yardımı yapmaya gitti.

Türkiye Kahramanmaraş ve pek çok ili etkileyen depremle sarsılırken deprem bölgesine yardımlar devam ediyor. Türkiye Diyanet Vakfı mobil araçlarıyla deprem bölgesine gıda ve kıyafet yardımı yapmaya gitti.

Türkiye dün sabaha adeta şok olarak başladı Türkiye tarihinin en yıkıcı facialarından birine sahne olan deprem sonrası kurumlar ve gönüllüler deprem bölgelerine yardım etmek için adeta seferber olmuş durumda..

Diyanet Vakfı Deprem bölgesinde

Türkiye Diyanet Vakfı kurduğu mobil araçlar ile deprem bölgelerine akın etti. Dışarıda kalan ve enkazdan kurtulan insanlara içecek, su ve giysi yardımına koşan vakıf Maraş, Hatay, Malatya gidi depremin yoğun şekilde etki bıraktığı bölgelerde insanlara hizmet etmeye devam ediyor..

 

Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Başkanlık ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) mensuplarının tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde olduğunu belirtti.
Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, deprem bölgesindeki camilerde, din görevlileri rehberliğinde vatandaşları ağırlamaya devam edeceklerini bildirdi.
Devletin bütün imkanlarıyla sahada olduğunu ifade eden Erbaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak tüm imkanlarımızla sahadayız. Müftülüklerimiz ve TDV şubelerimizle koordineli bir şekilde acil ihtiyaçları tespit ederek görevlilerimizi yönlendiriyoruz. Devlet, millet el ele yaralarımızı saracağız.” açıklamasında bulundu.

 

Vefat sayısı 3 bin 549’a yükseldi

AFAD başta olmak üzere birçok arama kurtarma ekibi, asker ve itfaiye eri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda günün ilk ışıkları ile birlikte hız kazanan çalışmalarda saatler ilerledikçe bilanço da artıyor.

Buna göre Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Hatay, Adana, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye’de olmak üzere şimdiye kadar 3 bin 549 vatandaşımız hayatını kaybetti.

 

Türkiye Diyanet Vakfı

Exit mobile version