Türkiye kahve içme şeklini değiştirdi

Özel bir firma "5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü"ne özel olarak kahve tüketim alışkanlarını tespit etmek için 15 ilden bin 650 kişinin katıldığı araştırma yaptı, sonuçlar ise şaşırttı.

Türkiye kahve içme şeklini değiştirdi

Yapılan bir araştırma, kahve tüketim alışkanlıklarımızın üç yılda değiştiğini ortaya koydu. 2019'da Türk kahvesini orta şekerli sevenlerin oranı yüzde 55 iken, bu oran 2022 yılında yüzde 33’e kadar geriledi. Sade kahve sevenlerin oranı ise 2022’de yüzde 41’e yükseldi.

Firma, '5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü’ne özel olarak kahve tüketim alışkanlarını tespit için 15 ilden bin 650 kişinin katıldığı araştırma yaptı.

Araştırmada yer alan, Türk kahvesinin en çok nerede, ne zaman içildiği, nasıl muhafaza edildiği, hangi yöntemle pişirildiği ve sunumu ile ilgili sonuçlar şöyle:

EN ÇOK EVDE TÜKETİYORUZ

 

Toplumun Türk kahvesi içmekten en çok keyif aldığı yer, yüzde 73,21 oranıyla evleri oldu. Evi sırasıyla ofis ve kafeler takip ediyor. 

SADE İÇENLERİN SAYISINDA ARTIŞ

2019 yılı araştırma sonuçlarına göre, Türk kahvesini orta şekerli sevenlerin oranı yüzde 55 iken, bu oran 2022 yılında yüzde 33’e kadar geriliyor. Bu yıl yapılan araştırmanın sonuçlarına göre yüzde 41 oranı ile en çok sade Türk kahvesinin tercih edilmesi, yıllar içerisinde değişen tüketici alışkanlıklarına bağlı olarak şeker fiyatlarındaki korkunç artış da etki ediyor.

KAHVALTI SONRASI HALA BİR KEYİF

2020 yılında en çok akşam saatlerinde içilen Türk kahvesi, bu yıl yüzde 37,76’lık bir oranla, en çok günün ilk öğünü olan kahvaltıdan sonra tercih ediliyor. Ancak kahvaltıdan sonra kahve keyfini günün her saatine yayanların oranı da yüzde 33,27 ile ikinci sırada yer alıyor. 

Exit mobile version