Türkiye, ulusal güvenliği tehdit eden terörizmin kökünü kazıma sözü verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin yakında Suriye'de kara harekatı başlatarak PKK bağlantılı teröristleri tank ve askerlerle imha edeceğini söyledi.

Türkiye, ulusal güvenliği tehdit eden terörizmin kökünü kazıma sözü verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Salı günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son İstanbul terör saldırısına terör örgütünün kuzey Irak ve Suriye'deki hedeflerini imha ederek yanıt verdiğini söyledi.

Artvin'de düzenlenen açılış töreninde konuşan Erdoğan, “Irak'ın kuzeyinde ve Suriye'de terör noktalarını yerle bir ederek 6 masumun hayatına mal olan alçak saldırıya cevabımızı verdik.”

Türkiye'nin hava saldırılarının ardından PKK terör örgütünün Suriye kolu olan YPG'ye karşı “yakında” Suriye'de kara harekatı başlatacağını söyledi.

Erdoğan, yaptığı konuşmada, “Uçaklarımızla, toplarımızla, toplarımızla birkaç gündür teröristlerin üzerine gidiyoruz” dedi. Allah'ın izniyle en kısa sürede tanklarımızla, askerlerimizle hepsini kökünden kazıyacağız.”

Erdoğan, “Teröristlerin kimliklerini, yerlerini, sicillerini biliyoruz. Teröristleri kimin himaye ettiğini, silahlandırdığını, cesaretlendirdiğini de çok iyi biliyoruz.”

Türkiye, Suriye sınırının güvenliğine ilişkin her türlü anlaşmaya saygı duyarak üzerine düşeni yapmıştır” dedi.

Erdoğan, “İnşallah en kısa sürede tüm teröristlerin kökünü kazıyacağız.”

Pazar günü erken saatlerde Türkiye, Irak ve Suriye sınırlarında Türkiye topraklarına saldırılar planladıkları yasadışı sığınakları bulunan terörist grup YPG/PKK'ya karşı sınır ötesi bir hava harekatı olan Pençe-Kılıç Harekatı'nı başlattı.

Ülkenin hava operasyonu, 13 Kasım'da İstanbul'un kalabalık İstiklal Caddesi'nde altı kişinin ölümüne ve 81 kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırısının ardından geldi.

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan Pazartesi günü terör tehdidini ortadan kaldırmak için Irak'ın kuzeyi ve Suriye'nin kuzeyine kara harekatı sinyali vermiş , Türkiye'nin teröre sessiz kalmayacağını belirtmişti.

“Bu sadece hava operasyonuyla sınırlı değil.”

Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Bizi topraklarımızda rahatsız edenlere bedelini ödeteceğiz.”

Savunma bakanı da günün erken saatlerinde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Irak ve Suriye'de teröristlere karşı “en büyük, en kapsamlı ve etkili” hava operasyonunu gerçekleştirdiğini söyledi.

Hulusi Akar, TBMM'de yaptığı konuşmada, “Irak ve Suriye'nin kuzey bölgelerinde 19 Kasım'da başlatılan Pençe-Kılıç Harekatı, terör örgütüne yönelik son dönemdeki en büyük, en kapsamlı ve en etkili hava harekatı olmuştur.” Başkent Ankara.

Akar, operasyonun sadece teröristleri hedef aldığını söyledi. Harekâtla terör yuvaları yıkılmış, vatan ve milletimizin güvenliğini hedef alan hainlere büyük bir darbe vurulmuştur.

Bizim için terörle terörist arasında etnik, dinsel, mezhepsel bir ayrım yoktur. Bizim tek hedefimiz teröristtir. Terörist nerede ise bizim hedefimiz de oradadır.”

Akar, Türkiye'nin PKK ile YPG'yi aynı terör örgütü olarak gördüğünü ve başta ABD olmak üzere ülkelere teröristlere verilen tüm desteği kesmeleri çağrısında bulunduğunu yineledi.

24 Temmuz 2015'ten bu yana, 2022'nin başından bu yana öldürülen 3.585 olmak üzere Türkiye, Kuzey Irak ve Kuzey Suriye'de toplam 36.854 terörist ortadan kaldırıldı.

PKK, ABD, Türkiye ve Avrupa Birliği'nde terör örgütü olarak belirlenmiş ve Washington'un PKK'nın Suriye koluna verdiği destek, Ankara ile ikili ilişkiler üzerinde büyük bir baskı oluşturuyor. Suriye rejimi lideri Beşar Esad'ın güçleri 2012'de çekildikten sonra PKK/YPG, kuzeydoğu Suriye'nin büyük bölümünü kontrol etti. ABD, DEAŞ terör grubuna karşı mücadelesinde öncelikle kuzeydoğu Suriye'de PKK/YPG teröristleriyle ortaklık kurdu. Öte yandan Türkiye, PKK/YPG'nin Suriye'nin kuzeyindeki varlığına şiddetle karşı çıkıyor.

ABD, DEAŞ'la mücadele bahanesiyle, NATO müttefikinin güvenlik kaygılarına rağmen PKK/YPG'ye askeri eğitim verdi ve kamyonlar dolusu askeri destek verdi. Bir terör örgütünün diğerini yenemeyeceğinin altını çizen Türkiye, yürüttüğü terörle mücadele operasyonlarında önemli sayıda teröristi bölgeden uzaklaştırmayı başardı.

Exit mobile version