Türkiye Yüzyılı vizyon yaklaşımı kapsamında yeni logo büyük beğeni topladı

Türkiye Yüzyılı logosu "Güçlü liderle Türkiye Yüzyılı" vurgusu ile paylaşılırken, sosyal medya üzerinde büyük beğeni topladı.

Türkiye Yüzyılı vizyon yaklaşımı kapsamında yeni logo büyük beğeni topladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yaşını, sıradan yıl dönümü kutlamasının çok ötesine geçen 'Türkiye Yüzyılı' atılımıyla karşılamaya hazırlanıyoruz” dediği Türkiye Yüzyılı yeni logosu resmen paylaşıldı.

Sosyal medya üzerinde büyük beğeni toplayan Türkiye Yüzyılı logosu “Güçlü liderle Türkiye Yüzyılı” vurgusu yapacak.

Vizyon belgesi aynı zamanda 100'üncü yılına girecek Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni hikâyesi, yol haritası anlamı da taşıyor.

Logo çalışmasıyla ilgili AK Parti kaynaklarından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“16 yıldız kadim Türk tarihinin asli unsurlarını sembolleştirirken bayrağımızın tamamlayıcısı tek yıldız ortak mirasımızı temsil etmektedir. Türkiye Yüzyılı vizyonunun küresel karakteri logonun dairesel konturu ile vurgulanmaktadır. Hilal etrafından yayılan güneş ışınlarının her birisi Cumhuriyetimizin her bir yılını temsil eder ve toplamda 100 adettir. Dairesel form ve altın efektli özel renk dünyada Türkiye Yüzyılı'nın bir güneş gibi doğduğu ilişkisini kurmaktadır. Özgün olarak geliştirilen tipografi (Yazı karakteri) Türkiye Yüzyılı iddiasını ve arkasındaki gücü temsil edecek kararlılığı hissettirmektedir. Bu tipografik anatomi, logonun her mecrada iletişim ve etkileşim gücünün korunmasını sağlayacaktır.”

Exit mobile version