Yalova’da hakimlere hakaret eden CHP’li milletvekillerine soruşturma başlatıldı

Yalova Belediyesi'nde yaşanan zimmete para geçirme davası kapsamında salonda olan CHP'li milletvekilleri tarafından hakimlere yönelik söylemler için savcılık harekete geçti. Soruşturma başlatıldı.

Yalova'da hakimlere hakaret eden CHP'li milletvekillerine soruşturma başlatıldı

Geride bıraktığımız güne damga vuran CHP'li bazı milletvekillerinin mahkeme salonunda hakimlerin üzerine yürümesi büyük tepkilere neden olmuştu. Bazı isimlerin mahkeme heyetine yönelik ağır söylemleri nedeniyle soruşturma başlatıldığı gelen bilgiler arasında.

Yalova Belediyesinde “zimmete para geçirilmesi” iddialarıyla başlatılan davanın duruşması esnasında, CHP Mersin Milletvekilli Ali Mahir Başarır ve İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan bulunduğu kişilerin mahkeme heyetine yönelik söylemleri üzerine soruşturma açıldı.

Konuyla ilgili edinilen bilgiye göre, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı duruşmada ve adliye koridorlarında mahkeme heyetine yönelik söylemlerle ilgili, “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”, “yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs” ve “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçları üzerinden açtı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile CHP Mersin Milletvekilli Ali Mahir Başarır ve İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan'ın dosyalarının, milletvekili olmaları nedeniyle ayrılarak soruşturma için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesi yönünde karar verildiği kaydedildi.

Exit mobile version