Yeni Altay Tankı teslim edildi, Cumhurbaşkanı teslim törenin konuştu

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı projesiyle BMC Savunma tarafından üretilen iki adet Yeni Altay Tankı, Sakarya Arifiye'de düzenlenen törenle testleri için Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arifiye'de Yeni Altay Tankının TSK'ya Teslimi Programı'nda açıklamalarda bulundu..

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı projesiyle BMC Savunma tarafından üretilen iki adet Yeni Altay Tankı, Sakarya Arifiye’de düzenlenen törenle testleri için Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arifiye’de Yeni Altay Tankının TSK’ya Teslimi Programı’nda açıklamalarda bulundu.. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı projesiyle BMC Savunma tarafından üretilen iki adet Yeni ALTAY Tankı, bugün Sakarya Arifiye’de düzenlenecek törenle testleri için Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilecek. Yeni ALTAY Tankı, güncellenmiş teknolojiler ve yenilikler eklenerek muharebe kabiliyeti artırılarak modern muharebe ortamının koşullarına uygun hale getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ALTAY TANKI tesliminde açıklamaları şu şekilde

“Bütün ihtiyaçlarımızı yerli ve milli kabiliyetlerle karşılar hale geldik”

Araçlarımızdaki silah sistemlerini, elektronik sistemleri, ekipman ve teçhizatları da üretiyoruz. Dışardan temin ettiğimiz ve ambargolara maruz kaldığımız zırh sistemlerinin de yerli ve milli imkanlarla üretimine de başladık. Muhtelif tip ve özellikte hafif ve orta sınıf insansız kara aracını güvenlik güçlerimizin hizmetine verdik. Ağır sınıftaki araçlarda çalışmalarımızı da yakında neticelendiriyoruz.

Kara aracı alanında neredeyse tüm ihtiyaçlarımızı yerli kabiliyetlerle karşılar hale geldik. Bununla yetinmiyor dost ülkelere de kara aracı ihraç ediyoruz. Türkiye artık bu alanda dünyada ilk sıralarda yer alan ürünleri birçok ordu tarafından kullanılan tedarikçi bir ülke konumuna gelmiştir. Araçlarımız muadillerine göre çok daha güvenli ve dayanıklı olduğunu ispat etmiştir.

Projemiz engellenmeye çalışıldı

Değerli arkadaşlar yeni Altay Tankı ile savunma sanayisi atılımları geliştirmeyi amaçlıyoruz. Diğer savunma projeleri gibi pek çok zorlukla karşılaştık. Projemiz engellenmeye çalışıldı. Maruz kaldığımız onca saldırıya rağmen pes etmedik. Daha iyisini için canla başla çalıştık. Bilhassa mühendislerimiz büyük emek harcadılar. Yerli ve milli alt sistemler tasarladılar. Birçok yeni sistemi tankımıza entegre ettiler. Ortaya yeni Altay çıktı.

 

Yeni Altay Tankı teslim edildi, Cumhurbaşkanı teslim törenin konuştu

 

 

Exit mobile version