Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz bıçaklı saldırıya uğradı

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Ankara'da parti genel merkezinde bıçaklı saldırıya uğradı. Öztürk Yılmaz'ın dört yerinden yaralandığı ancak hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü, zanlı Serhat K.'nin yakalandığını duyurdu.

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Ankara'da parti genel merkezinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaralandı. Bacağından bıçaklanan Yılmaz'ın aşırı kan kaybettiği öğrenildi. Yenilik Partisi'nin Ankara'daki genel merkezinde meydana gelen olaylada Öztürk Yılmaz, kendisiyle görüşmek için makam odasına gelen kişi tarafından bıçaklandı. Sağ bacağından ve kalçasından toplam 4 bıçak darbesi alan Öztürk Yılmaz hastaneye kaldırıldı. Öztürk Yılmaz'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. 

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz bıçaklı saldırıya uğradı

 

Emiyetten açıklama geldi

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'a bıçaklı saldırıda bulunduğu değerlendirilen zanlı Serhat K., Bolu Şehirlerarası Otobüs Terminalinde ekiplerimiz tarafından yakalanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

 

Öztürk Yılmaz açıklama yayınladı 

 

Bıçaklı saldırıya uğrayan Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, sosyal medya hesabından video paylaştı.

“Yaptıranlara söylüyorum, başta Erdoğan'a söylüyorum” diyen Yılmaz, şunları ifade etti: “Siz hiçbir şey yapamazsınız. Allah istemedikçe sizin yapacağınız bir şey yok. Sizden korkan namerttir. Sizden korkan sizin gibi olsun. Erkekseniz kendiniz gelsenize… Niye beş paralık adamlarınızı gönderiyorsunuz? Ben İçişleri Bakanı'ndan daimi koruma istedim, bana hiçbir zaman daimi koruma vermedi. Yazı elimde. 'Bana çağrı üzerine koruma verebiliriz' dedi.

 

 

 

 

 

ÖZTÜRK YILMAZ KİMDİR?

19 Eylül 1970 yılında Ardahan’da doğan Öztürk Yılmaz, ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını Brüksel’deki VUB Üniversitesinde yaptı.

1996 yılında Dişişleri Bakanlığına girdi. Burada sırasıyla Balkanlar, AGİT, Orta Doğu, Orta Asya ve Kafkasya Daireleri’nde Daire Başkanı, daha sonra da Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığı’nda Daire Başkanı olarak görev yaptı.

Bişkek Büyükelçiliği, Brezilya Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği’nde müsteşar olarak çalışmıştır. 2013 senesinde Musul Başkonsolosu, 2015 senesinde Tacikistan Büyükelçisi olarak görev yapmıştır.

Büyükelçilik görevinden sonra siyaset hayatına atılan Öztürk Yılmaz ilk olarak CHP'den Ardahan milletvekili adayı olmuştur ve milletvekilliğini kazanmıştır.

Ardından partisinde çeşitli görevlerde bulunan Öztürk Yılmaz, 20 Temmuz 2020 tarihinde Yenilik Partisi’ni kurdu.

Exit mobile version