82. yıl hatıralarıyla dolu Halkevi binası, cazibe merkezi geleceği günü bekliyor

82. yıl hatıralarıyla dolu Halkevi binası, cazibe merkezi geleceği günü bekliyor

Kocaeli’nin İzmit ilçesi sembol bir yapı olan ve uzun süredir bakımsız halde bulunan Halkevi binası baştan aşağı onarılıyor. Son teknolojiler kullanılarak gençlerin cazibe merkezi olacak komplekse dönüştürülecek binada hummalı çalıştırma sürüyor.
İzmit’te 19 Şubat 1941’de hizmete açılan ve Cumhuriyet döneminin önemli bölümlerinden biri olarak bilinen Halkevi binası, uzun zaman önce yıpranmış, dolayısıyla insanların dikkatini çekiyordu. Bir önceki Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Halkevi’nin yenilenmesi için tahmin projesini yürütmenin neticesini elde edememişti. Aksoy’un ardından göreve atanan Vali Seddar Yavuz binası ise onarılması adına çalışma başlatmıştı. Mevcut binanın yıkılmaması ve güçlendirilmesi, onarılması kararı alındı. Yüklenici firmaya 7 Nisan’da yer teslimi yapıldı. Çalışmaların yerleştirdiği bina çok maksatlı salonlar, kitap kafeler, sanat operasyonları ile gençlerin birleşimi toplayacak bir komplekse dönüşecek.
Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Gebze Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Ferit Çakır, binanın mevcut durumu hakkında heyete detaylı bilgilerde bulundu.

“Döşemede yer yer çökmeler vardı”
Ferit Çakır, her hafta düzenli olarak Halkevi binasında yürütme çalışmalarını kontrol ettiğini belirterek, “Sistem iki bloktan oluşuyor. durum nedir bunu gözlemle. Çalışmalar tamamlanınca duvarlar da net çıkacak.
Prof.

“Bizler ne yaptığımızı, ne yöneticilerini da bekliyoruz”
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un Halkevi binasında yürütme çalışmalarının sonuçlarını takip ettiğine dikkat yürüten Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, “Vali Bey’deki mühendisler ve mimarlar kadar binaya hakim. Bu süre içinde hareket etmeye çalışıyoruz.Vali Bey’in önüne her ay bu iş planını ortaya koyuyoruz.Ne kadar hızlı yapıyoruz,ne kadar yavaşlıyoruz,plan içinde istemek istiyor. hemşehrilerimize güzel bir karşılama müjdeleyebilirim.

Exit mobile version