Antalya’da “Yer Gök Kırmızı Beyaz Bayrak Yaşaması Özel Tasarımlar” defilesi

Antalya'da "Yer Gök Kırmızı Beyaz Bayrak Yaşaması Özel Tasarımlar” defilesi

Antalya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında “Yer Gök Kırmızı Beyaz Bayrak Süreleri Özel Tasarımları” ve “Antalya’nın Kelebekleri” defilesi düzenlendi.
Antalya Olgunlaşma Enstitüsü, “Yer Gök Kırmızı Beyaz Bayrak muhafazaları Özel Tasarımları” ve Antalya’nın endemik kelebeklerinin giysi tasarımına dönüştüğü “Antalya’nın Kelebekleri” özel koleksiyonunu ilk defa Kaleiçi’nde sanatseverlerle buluşturuyor. Türkiye’de geçen eğitimde, sanatta, kültürde kelebek etkisi özel anlatım sahne sunumu da büyük beğeni topladı.
“Yer Gök Kırmızı Beyaz Bayrak kaplamaları Özel Tasarımları” defile kıyafetlerinde Türk bayrağının kırmızı-beyaz yıldızları ve hilal, yıldız kullanılan orijinal ve dikkat çekici tasarımlarla harmanlandığı gözlendi. Uzun saatler süren performansı ortaya çıkan “Antalya’nın Kelebekleri” adlı derlemede ise dünyada bir ilk olarak nitelendirildiği belirtildi. Enstitü, Antalya ve çevresinde yaşayan 300’ün üzerinde kelebeği inceleyerek, aralarından seçilen üç endemik ve 12 farklı kelebeğin kanat şekillerini birebir ipek üzerine işleyerek bu özel koleksiyon oluşturuldu.

“Endemik kelebekler dünyasında ilk defa kıyafete dönüştürüldü”
Defile önceki açıklamalarda bulunan Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Emine Erkal, ”Geleneksel kültür ve sanatımızın izinde Antalya’mıza, teke yöremize ait bin 200 tasarım ürünümüzde tescili elde etmiştir. Kurumumuz bu sene dâhilinde iki marka üzerinde geçmişteki markayı almış ve sürdürebilmekte yansıtmaktadır. Antalya Olgunlaşma Enstitüsü olarak geleneksel kültürümüzü yaşatmak, amacımızı amaç için özveri ile çalışmaya devam ediyoruz. Eşsiz bayrağımızın gölgesinde öğretmenlerimizin bu sene tasarlayarak, tasarım hakimiyetinde da egemen ‘Yer Gök Kırmızı Beyaz Özel Bayrak’ serimizin ilk örneğini sizlerle paylaşacağız. Bunun Antalya’nın yanında’mızın en büyük değeri doğa harikaları endemik kelebeklerimiz dünyada ilk defa kıyafetine dönüştürülerek, tasarımsal bir yeniliğe tanık olunabilir” dedi.
Defileyi Antalya Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı, Muratpaşa Kaymakamı Dr. Orhan Burhan, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş ve çok sayıda kişinin bulunduğu izlendi. Defile sonrasında Hanife Yazıcı tarafından gönderilen üstün başarı belgeleri takdim edildi.

Exit mobile version