Ayvalık’ta 6. Teferic Şenlikleri başladı

Ayvalık'ta 6. Teferic Şenlikleri başladı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Balkan kültürünün bahar şenliği anlamında gelen ‘Teferic Şenlikleri’ başladı.
Ayvalık Belediyesi tarafından Boşnak kökenli kuruluşların güvenlikle yaşadığı ve Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Best Tourism Villages (UNWTO) tarafından dünyanın en güzel turizm köyü adayı gösterdi Küçükköy Mahallesi’nde bu yıl 6.’sı düzenlenen şenliklerin açılışı kortej gezileri ile başladı.
Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman ve Belediye Başkanı Mesut Ergin’in yanı sıra daire amirleri, siyasi partilerin barındırdığı, halk ekipleri ve kalabalık bir ikametgahın gelişiyle gerçekleşti Küçükköy belediye hizmet binası önünden başlayan kortej yürüyüşleri, Küçükköy Mahallesi meydanında sona erdi.
Küçükköy Camii avlusunda 6. Teferic Şenlikleri’nin açılış konuşmasını yapan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da şenliklerimiz renkli görüntülere sahne olacak. Misafirlerimiz; konserler, gösteriler ve çeşitli etkinliklerle keyifli bir üç gün geçirecek, yöresel lezzetlerin tadına bakacak, Küçükköy’ün kültürüyle, gelenekleriyle, ürünleriyle, burada yaşayan, genciyle, yaşlısıyla her yaştan insanla tanışacak, onların sıcak dostluk tanıklıklarına gidecek ve gidecek hatıralarla ayrılacak, Küçükköy’ün Sahiplenmeye ve lezzetlerine hayran kalacak” dedi.
Teferic Şen’in getirdiği yıllardan beri sadece Küçükköy’e değil Ayvalık çapında geniş bir bölge turizm hareketliliği getirdiğini hatırlatan Başkan Ergin, “Boşnak kültürünün tüm tatilleri ve damak tatlarının şenliklere katılanların beğenisine sunulduğu etkinliklere son dört yıldır Türkiye’nin dört bir yanındaki ziyaretçilerimiz geliyor. Küçükköy artık turizmde kültürüyle, gastronomisiyle, tarihi kent sokaklarıyla, geleneksel mimarisiyle marka kent oldu. Bölgemiz; Anadolu mozaiğinin tüm renklerini bünyesinde barındırıyor. İnsanlarımızın hoşgörüsüyle yoğrulmuş bu topraklarda birliktece kurma. Bu renkler ve güzellikler her birimiz için büyük bir keyif üzerine. Bu güzellikleri, hep beraber yaşamayı, beğenmeyi anlatıyoruz ve tanıtmak için görebilmek için geliyoruz. Umuyorum ki; bugün burada bu güzelliklerin hepsine önce siz değerli konuklarımızla keyfine varacağız sonra da bu güzellikleri Türkiye’nin dört bir yanında hatta tüm dünyayı anlatacağız. Bugün buraya ilk kez gelenler Küçükköy’ün kendi barındırane ait belleğimizin, Boşnak böreğimizin, baklavamızın, trileçemizin, Boşnaklara sahip olduğumuz kuru etimizin, sokamızın lezzetleriyle tanışacak tadına bakacak. Bu güzellikleri konuklarımızla paylaşmaktan son derece mutluyuz. Küçükköy denildiğinde, evliliğiyle, tarihiyle çok şirin bir yöre akıllara geliyor. Bu yörenin halkı olarak hedefimiz bizim Küçükköy’ümüzün tarihi dokusu ve kültürüyle koruyabilmektir. Geleneksel tatları başta olmak üzere bu özel kültürü yaşatabilmek ve gelecek nesillere taşıyabilmektir” diye konuştu.
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in konuşmasının ardından Kuşadası folklor ekibinin halk oyunları gösterimi büyük bir beğeniyle izlendi.
Açılış töreninin ardından Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman ve Belediye Başkanı Mesut Ergin’in öncülüğündeki protokol üyeleriyle, tüketici Küçükköy meydanında kurulan Boşnak mutfağı ve evlerine ait yiyecek ve içeriğin sergilendiği stantları gezdi.
3 gün gelecek olan Küçükköy Teferiç Şenlikleri; mahalle ve sokaklar arası sokak sanatçıları tarafından gün boyunca verecekleri mini konserler, sanat atölyeleri faaliyetleri, atölyeler, film gösterimleri ve Balkan müziğinin en önemli sanatçılarından Suzan Kardeş’in vereceği konserle verecek.

Exit mobile version