Beslenmede Harvard tabağı nedir?

Harvard’ın Sağlıklı Beslenme Tabağı olarak da bilinen Harvard tabağı , Harvard TH Chan Halk Sağlığı Okulu’ndaki beslenme uzmanları ve Harvard Health Publications’taki editörler tarafından oluşturulan bir dizi beslenme önerisidir.çABD Tarım Bakanlığı’nın MyPlate’indeki eksiklikleri gidermek için tasarlandı

Harvard tabağı nedir?

Harvard tabağı, sağlıklı ve dengeli öğünler oluşturmak için bir rehberdir ve insanların en iyi yemek seçimlerini yapmasına yardımcı olmak için basit bir formatta ayrıntılı rehberlik sağlar.

Harvard tabağı, kalp-sağlıklı doymamış yağlar açısından zengin olan zeytin ve diğer bitki bazlı yağlar gibi sağlıklı yağları içermesi bakımından benzersizdir.

Yalnızca mevcut en iyi bilime dayanmaktadır ve gıda endüstrisi lobicilerinin siyasi veya ticari baskılarına maruz kalmamıştır.

Ayrıca süt yerine su içerir ve sütün günde 1 ila 2 porsiyonla sınırlandırılmasıyla ilgili bir not vardır.

Harvard tabağı, tam tahıllar gibi öğünlere eklenmesi gereken tahıl türlerini belirtir ve öğünlere meyve suyu yerine bütün meyvelerin eklenmesini önerir.

Beslenmede Harvard tabağı nedir?

Harvard tabağı, kişinin tüketmesi gereken kalori sayısını değil, yiyeceğin boyut oranlarını temsil eder.

Sebzeler, en büyük kalori kaynağı değil, tabaktaki boyuta göre en büyük besin grubu olmalıdır.
Genel olarak, Harvard tabağı, yiyecek grubu porsiyonlarına daha az ve bir bütün olarak kişinin diyetine daha fazla odaklanan bir dizi beslenme önerisidir.

Geçmişin beslenme yönergelerinden bir adım ötede olsa da, hala iyileştirme için yer var.

Bununla birlikte, Harvard’ın yönergeleri daha az katıdır, hangi yiyeceklerin yenilmesi ve kaçınılması gerektiği ve kişinin kendi besin alımının nasıl ölçüleceği konusunda nettir.

Exit mobile version