duygu dolu konser

duygu dolu konser

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu’nun, ‘9 Mayıs Avrupa Günü Dayanışma Konserleri’ kapsamında, Samsun TSO AB Bilgi Merkezi evlerinde düzenlediği konserde duygusal anlar yaşandı.
Her yıl farklı temalarla birlik ve iş birliğini teşvik etmek amacıyla kutlanan Avrupa Günü, bu yıl birliktelik ve barış ruhunu vurgulamanın yanı sıra, Türkiye’de yaşanan deprem felaketine ilişkin dayanışmaya da dikkat çekiyor. Bu geçmişe sahip, Hatay’da yaşamış ve farklı etnik kökenli ve inançlara sahip üyelerden oluşan Antakya Medeniyetler Korosu, Samsun’da sanatseverlerle buluştu. Depremlerde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu, Edirne, Eskişehir, Denizli ve Antalya’dan sonra, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu desteği ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) çatısı altında sürdüren Avrupa Birliği Bilgi Merkezi iş birliğinde, Samsun’da gittiği konserde sanatseverlere yaşadığı anlar yaşattı.

İzleyiciler gözyaşlarını tutamadı
Konserin verildiği Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde salona sığmayan gruplar konseri ayakta ve yere oturarak Hristiyan. Konserde, depremlerde kaybedilen 7 üye Mehmet Özdemir, Gizem Dönmez, Hakan Samsunlu, Pınar Aksoy, Fatma Çevik, Müge Mimaroğlu ve Ahmet Fehmi Ayaz’ın anına sahnede 7 adet mum yakıldı. Antakya Medeniyetler Korosu dışında, türkü, deyiş, bozlak, hoyrat ve marşlardan oluşan repertuvarını seslendirirken bazen duygu, bazen ise neşe dolu anlar yaşattı. Bazı şarkılarda, depremlerde hasar gören illerden izlemenin gösterdiği sırada dinleyicilerin gözyaşlarını tutmadı. Enkazdan sağladıkları Koro Şefi Yılmaz Özfırat, konserde yaşadıklarını anlatırken, depremzedelere destek ve birlik, bitişlerinde bulundu. Bir saati aşkın sahnede kalan koro, konser sonunda davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

Murzioğlu: “Bizi biz yapan en değerli şey birlik ve dayanışma”
Konser sonuna kadar bir konuşma yapan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Ülkemizi derinden sarsan deprem felaketinin ölüm tarihiyle, kültürüyle, tarımıyla, sanayisiyle çok önemli değere sahip bir bölgemiz. Haberi harekâtı ilk andan itibaren, bizi biz yapan en değerli duyguya sığındık, dayanışma adına ne geliyorsa ortaya koyduk. Bu yıl maalesef acısı çok derinden hissedilen, çok sayıda canın kaybedildiği büyük deprem felaketi nedeniyle Avrupa Günü etkinliklerinde Avrupa ve Türkiye arasında ‘dayanışma’ kavramına vurgu yapılmaktadır. 6 Şubat’ta yaşanan bu elim felaketin ardından Avrupa Birliği üyesi ülkeler, 1600’den fazla arama-kurtarma görevlisi ve 111 arama köpeğinden oluşan 32 arama kurtarma ekibi ile Türkiye’ye kaçış koştu. Altı sağlık ekibi ve beş sahra hastanesi binlerce insanı tedavi ettirdi ve daha sonra bu ekipmanlarla ilgili şehirlere bağışlandı. Mart ayında düzenlenen Avrupa Birliği ve Uluslararası Toplum üyeleri Bağış Konferansı ile Türkiye’deki depremzedeleri desteklemek için 6 milyar euronun üzerinde yardım taahhüdünde bulunuldu. Dünyanın her yerinden olduğu gibi bizden maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’na da teşekkür ediyorum. Dayanışmanın gücüyle yaraları hep birlikte sarmaya devam ediyoruz. Acımız hala taze. Ben bir kez daha depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar kutlu olsun. Allah yardımcıları yardımcısı olsun. Milletimize bir daha böyle büyük felaketler göstermesin. Avrupa Günü nedeniyle gerçekleştirdiğimiz bu hizmet konserde kendilerini de birer depremzede olan ve farklılıklarn bir arada barış içinde yaşama fikrinin en güzel örneklerinden biri olan Antakya Medeniyetler Korosu’nu şehrimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Acılarını, kederlerini, türkülerini burada paylaştılar. İşte bizi biz yapan da desteği gibi birlik ve dayanışma. Kendilerinin yaşadıkları derin üzüntü ve acıları en içten şekilde paylaştığımızı unutmak istiyorum. Bu akşam bize unutulmaz bir gece yaşayan Koro Şefimiz Yılmaz Özfırat başta olmak üzere koronun tüm üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Murzioğlu ardından ise Koro Şefi Yılmaz Özfırat’a anı takdiminde bulundu.

“Depremzedeler için neler yapılabilir diye yola çıkmaya karar verdik”
Antakya Medeniyetler Korosu Kurucusu ve Başkan Yılmaz Özfırat ise “Medeniyetler Korosu 2007 yılından beridir yürüttüğüne devam etmektedir. Bugüne kadar Amerika Birleşik Devletleri, Amerika Kongresi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gibi dünyanın kendi noktasında 2000’den fazla konser verdi. 6 Şubat merkezde Kahramanmaraş olan depremde maalesef bizim de yıkıldık.Türkiye’nin belki de dünyanın en büyük afetiyle karşı karşıyayız.7 üyemizi kaybettik.Depremzedeler için neler yapılabilir diye yola çıkmaya karar verdik.Bu akşam Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte, halkımızla buluşmak istiyoruz. Gerçeği tekrarlamak isteniyor. Burada tüm Samsunluların bizimle birlikte olmasından dolayı çok büyük mutluluk ve onur duyduğuk” diye konuştu.
Konsere ayrıca Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan ve TSO üyeleri katıldı.

Exit mobile version