Emin Alper’in bol ödüllü son filmi “Kurak Günler” vizyonda!

Emin Alper'in yönetmenliğini üstlendiği 11 ödüllü "Kurak Günler" filmi vizyona girdi.

Emin Alper’in bol ödüllü son filmi "Kurak Günler" vizyonda!

5 yerli filmin vizyona girdiği 9 Aralık tarihinde Bakanlığın filmin çekimleri için verdiği destek fonunu 20 ay sonra faiziyle geri istemesinin ardından tartışmalara konu olan Kurak Günler de seyirciyle buluşuyor.

Kurak Günler Dünya prömiyerini 75’inci Cannes Film Festivali’nde yapmış, ‘Avrupa’nın Oscarları‘ olarak bilinen Avrupa Film Akademisi’nden de 22 yılın ardından ödül alan ilk Türk yapımı olmuştu.

Filmin tek başarısı yalnızca yıllar sonra gelen bu ödül de değil. Kurak Günler, aynı zamanda Roma’da düzenlenen Med Film Festivali’nden ‘jüri özel ödülü’, Antalya Altın Portakal’da ‘en iyi yönetmen’ dahil dokuz ödül, Ankara Film Festivali’nde ‘en iyi film’ dahil altı ödül aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın çekimleri için verdiği hibeyi faiziyle geri istediği Emin Alper’in bol ödüllü son filmi Kurak Günler sinema salonlarında izleyiciyle buluşuyor.

Başrollerinde Selahattin Paşalı ve Ekin Koç’un yer aldığı film, bir süredir kuraklık sorunuyla boğuşan Yanıklar kasabasına yeni atanan genç savcı Emre ile belediye başkanı Selim, yerel gazeteci Murat ve kasabanın eşrafı arasında yaşanan çekişmeleri konu alıyor. Paşalı ve Koç’un yanı sıra filmin oyuncu kadrosunda Erol Babaoğlu, Erdem Şenocak, Selin Yeninci, Sinan Demirer, Nizam Namidar, Ali Seçkiner Alıcı ve Eylül Ersöz yer alıyor.

Exit mobile version