‘Filistin Hakkında Konuşmalıyız’ tiyatro öğretmeni

'Filistin Hakkında Konuşmalıyız' tiyatro öğretmeni

Canik Belediyesi, ilçede ‘Filistin Hakkında Konuşmalıyız’ tiyatro öğretmeni ile Filistin’de yaşanan ve dünya görüşünün sessiz kaldığı acımasız dramını sahneye taşındı. Başkan İbrahim Sandıkçı, tiyatro oyununa Kudüs turu hediye etti.
Canik Belediyesi, birikimin önemli yapılandırmalarını oluşturmayı arzuladığı kültür ve sanat yapıtlarıyla yönetmeyi buluşturmaya devam ediyor. Canik Belediyesi tarafından İşgalci İsrail güçleri tarafından evinden zorla çıkarmaya çalışılan ve buna karşı mücadele eden Filistinli Meryem Ebu Najma’nın gerçek hayat hikâyesi muhafaza edilen Filistin’de yaşanan ortak acılara, işlenen insanlık suçuna ve Mescid-i Aksa’nın Özgürlüğü için verilen mücadeleleri konu edinen “ Filistin Hakkında Konuşmalıyız” adlı tiyatro gösterisini ilçede inceleyerek buluşturdu. İşgalci İsrail güçlerinin, Filistin halkının yaptığı zulmü Koru’nun önüne seren tiyatro gösterisinde bakıp gözlerini tutamadı. Usta oyuncu Nurdan Albamya İnce tarafından kaleme alınan ve kendisi tarafından sergilenen tiyatro oyununa bakılarak yoğun ilgi gösterildi.
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, tiyatro oyununda düzenlenen çekiliş performansıyla seyirciler arasından üç noktaya Kudüs Turu hediye etti. Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’nde sahnelenen tiyatro oyununa AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, eşi Selma Sandıkçı, protokol üyeleri ve açıklama sanatsever katıldı.

“Mescid-i Aksa sahibi siz değilsiniz!”
Filistin Halkının daima yanında olmayın altını çizen Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, İsrail’in Mescid-i Aksa ve Doğu Kudüs’te insanlık sorumluluğunu yürüteceğini belirtti. Başkan İbrahim Sandıkçı, “Kudüslü Meryem’in gerçek hayat hikâyesi içinde Filistinli kardeşlerimizin yaptığı zulmü gördük, Doğu Kudüs’te yaşanan insanlık dramını bir kez daha müşahede ettik. Filistin’de yaşanan acıları yüreğimizde hissettik. İşgalci İsrail Devleti zannediyor ki, silahla, zorla, insanlık dışı davranışlarla Mescid-i Aksa’yı buradan koparacaklar. Bu haydutlar ne yapacağını yapsın ilk kıblemizi İslam aleminden, ümmetten alamazlar. İnanın; bir gün Mescid-i Aksa’nın avlusunu hınca hınçacak dolduracağız, hep birlikte sabah namazını kılacağız. Mescid-i Aksa sahipsiz değildir, Kudüs yalnız değildir” diye konuştu.

28 Mayıs’ı işaretledi
Ülkedeki mazlumların ve İslam coğrafyasında yaşanan zulmün dünya kamuoyunda yer alması ve zalimle mücadelenin devamı için 28 Mayıs’ta cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin önemini vurgulayan Başkan İbrahim Sandıkçı, “Devletimizin, Filistin davasında sergilediği tutumunu bugün kamuoyunun malumudur. Bizler, Filistinli kardeşlerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık ve bırakmayacağız. Dünyada yaşananların hiçbiri sessiz kalmadık. Filistinli kardeşlerimizin ve tüm mazlumların sesinin yankılanması 28 Mayıs’tan geçiyor. Mazlumların sesi, Hakk’ın yanında olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın uluslararası arenada Filistin’in sesi gitmiş, gözlerini gizli kapatan, görmezden gelen sözde insan haklarını savunucu devletlere ders verdi. Ümmete dayalı ötekileştirme politikasının son bulması ve dünyada yerleşik zulmün karşında durmak için 28 Mayıs günü dünya lideri, mazlumların devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden zafere ulaştıracağız” şeklinde konuştu.

Canik’te Kudüs yolcuları belli oldu
Canik Belediyesi tarafından ilçede düzenlenen ‘Filistin Hakkında Konuşmalıyız’ adlı tiyatro oyunu örnek alınarak büyük bir ilgi gördü. Şehir içinden ve şehir dışından açıklama sanatseverin katıldığı tiyatro oyununda düzenlenen çekiliş gerçekleştirme ile Başkan İbrahim Sandıkçı, üç sonuç ya Kudüs Turu hediye etti. Büyük bir heyecan ve coşkuyla gerçekleşen çekilişte, Kudüs Turu galibinin ardından sevinç gözyaşlarına boğuldu. Çekilişi kazanan kişi olarak bir temsili biletler, Milletvekili Orhan Kırcalı ve Başkan İbrahim Sandıkçı tarafından takdim edildi.
Program, hatıra fotoğraf çekimlerinin ardından son buldu.

Exit mobile version