Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri yapıldı

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri yapıldı

Altıeylül Belediyesi’nin katkılarıyla birlikte “Geleneksel Çocuk Oyunları” oyunları sayesinde çocuk oyunları unutulmuyor. Yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca ve kaleli yakan en iyi oyunlar okullar arası yapılan müsabakalarla hem unutulmuyor, hem de yarışmaya getirilip çocuklar eğlenceli zaman geçirme fırsatı buluyor.
Altıeylül Belediyesi öncülüğünde Altıeylül Belediyesi Gençlik Müdürlüğü, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Altıeylül İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü’nün katkılarıyla 82 okul bin 462 beklentisiyle Altıeylül Geleneksel Çocuk Oyunları ödül töreni Bahçelievler’de bulunan Açık Yüzme Havuzu’nda düzenlenen törenle görevli.
Final ve Ödül törenine Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Gençlik Spor İl Müdürü Adem Özalp, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Yahya Akduman, Altıeylül Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Abdüllatif Özer, Altıeylül Milli Eğitim Müdürü Çetin Keren ve Altıeylül İlçe Spor Gençlik Müdürü Ahmet Akan katıldı.
Geleneksel hale gelen Altıeylül Çocuk Oyunları’nda Altıeylül ilçesinde 82 konferans toplantısı etkinlikte, 2-12 Mayıs tarihleri ​​arasında 2. Sınıflar “Yağ Satarım Bal Satarım”, 3. Sınıflar, “Mendil Kapmaca”, 4. ve 5. Sınıflarda “Kaleli Yakan Top” müsabakaları Altıeylül Kaymakamlığı, Altıeylül Belediyesi, Altıeyül Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Altıeylül ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile yapıldı.
“Geleneksel maçları unutulmuyor”
Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, “82 okul 1462 ebeveyninin yükselişiyle birlikte Altıeylül Geleneksel Çocuk Oyunları ödül töreninde siz gençlerimizle birlikte olma karakteri. Değerlerimize sahip çıkan müdürlüklerimiz sayesinde unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları bu sayede hem unutulmuyor hem de gelecek nesillere aktarılıyor” dedi.
“Gençler sizler bizim geleceğimizsiniz”
Başkan Avcı, “Gençler sizler bizim geleceğimizsiniz, sizler bizim yarınlarımızsınız, sizler ne kadar ödüllerinden emin olabilecekleriniz de yarınlar için o kadar emin o kadar rahat ederiz. Onun için sizi yetiştiren ailelerinize, sizlere emek veren gruplara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün burada övgü alanlarını tutukum” diye konuştu.

Exit mobile version