Keanu Reeves’i Yıldızlaştıran Film Hız Tuzağı’nın Hikayesi

Keanu Reeves'i Yıldızlaştıran Film: Hız Tuzağı'nın Hikayesi ve Başarısı

Keanu Reeves’i yıldızlaştıran film Hız Tuzağı’nın Hikayesi: “Son Çaremdi”

1994 yapımı aksiyon filmi “Hız Tuzağı” (Speed), Sandra Bullock’u Hollywood’a kazandırmış ve Keanu Reeves’in yükselişini hızlandırmıştı. Bu sevilen filmde, Reeves bir polisi canlandırıyordu. Hikaye, saatte 80 kilometre hızın altına düşerse patlayacak bir bombayla donatılmış otobüsle şehrin altını üstüne getiren bir suçluyla mücadeleyi konu alıyordu.

Paramount Pictures’ın eski bir yöneticisi, konuk olduğu bir podcast’te Hız Tuzağı’nın neredeyse “Sosyete Polisi” serisinin bir devam filmi olarak çekileceğini açıkladı. Sosyete Polisi serisi, Eddie Murphy’nin başrolde yer aldığı ve Detroit polis departmanında çalışan Axel Foley’nin komedi dolu maceralarını konu alan bir film serisiydi.

Keanu Reeves'i Yıldızlaştıran Film Hız Tuzağı'nın Hikayesi
Keanu Reeves’i Yıldızlaştıran Film Hız Tuzağı’nın Hikayesi

Hız Tuzağı: Keanu Reeves’in Yükselişine İşaret Eden Bir Dönüm Noktası

Don Granger isimli eski Paramount yöneticisi, podcast’te Hız Tuzağı filminin yapım sürecini anlatırken, filmin stüdyoda geliştirme aşamasındayken Sosyete Polisi serisinin devam filmi olarak sunulduğunu belirtti. Ancak diğer yöneticilerin bu fikri hızlı bir şekilde reddettiğini ifade etti.

Granger, filmin yapımını gerçekleştirmek için elinden geleni yapmak istediğini ve son çare olarak başkanlarına Sosyete Polisi 3 için olası bir senaryo önerisinde bulunduğunu söyledi. Ancak bu önerinin 15 dakika içinde reddedildiğini ifade etti. Bunun üzerine, Granger, “Axel Foley’i otobüse bindirelim” diyerek Hız Tuzağı fikrini ortaya attığını belirtti.

“Filmi çıkarmayı gerçekten çok istiyordum ve son çare olarak başkanımızın öğle yemeğinde Sosyete Polisi 3 için olası bir senaryo olarak sundum. 15 dakika içinde reddedildi. O zamanlar Sosyete Polisi 3’ü bulma görevi bana verilmişti, ben de ‘Axel Foley’i otobüse bindirelim’ dedim. Son çaremdi.”

Saatte 80 kilometre hızın altına düşerse patlayacak bir otobüs fikri, ilk başta komik gibi görünebilirken, doğru ellere teslim edildiğinde gerilimli bir maceraya dönüşmüştü. Hız Tuzağı filmi, eleştirmenlerden ve izleyicilerden övgüler almıştır.

Hız Tuzağı, 37 milyon dolarlık bir yapım bütçesine karşılık 350 milyon doların üzerinde bir hasılat elde etmiştir.

Sonuç olarak, Hız Tuzağı filmi Keanu Reeves’in yıldızını parlatan önemli bir dönüm noktası olmuş ve Sandra Bullock’un da Hollywood’da tanınmasını sağlamıştı.

Exit mobile version