Kent meydanında dağıtılan turistik işaretli ekşili pilav damakları tattırdı

Kent meydanında dağıtılan turistik işaretli ekşili pilav damakları tattırdı

Kastamonu’da kent meydanında görücüye çıkan coğrafi işaret tescilli ekşili pilav, buralarda damaklarını tattırdı.
Türk Mutfağı Haftası’nda Kastamonu’nun yöresel yemeği ‘ekşili pilav’ görücüye çıktı. Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün onaylamasında düzenlenen etkinlikte, İhsangazi Belediyesi tarafından, kullanılana ekşili pilav ikramı yapıldı. İhsangazi ilçesi siyez buğdayından yapılan coğrafi işaretli ekşili pilavdan yoğun ilgi gördü. İhsangazi Belediye Başkanı Hayati Sağlık, kazanların başına dinlemeye ekşili pilav ikram etti.

“Bu Türk Mutfağı Haftası içinde yöresel ürünlerimizi, Kastamonu mutfağında ön plana çıkarma gayreti içindeyiz”
Ekşili pilavı tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinliklte konuşan Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan, “Kastamonu, Anadolu gibi tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir ilimiz. Dolayısıyla, ev sahipliği yaptığı kültürlerden, çeşitli dönemlerden etkilenmiş bir mutfak barındırmaktadır. Bu Türk Mutfağı Haftası içinde yöresel ürünlerimizi, Kastamonu mutfağında ön plana çıkarma gayreti içindeyiz. Etkinliklerin gerçekleştirilmesinde katkısı bulunan tüm kuruluş ve belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Bu yöresel lezzetleri herkesin tatması lazım”
Ekşili pilavın herkesin tatması gerektiğini söyleyen Murat Keçeci isimli vatandaş, “Ekşili pilav Kastamonu yöresinin özel yemeğidir. Bu yöresel lezzetleri herkesin tatması lazım” dedi.

Exit mobile version