Liseler Arası Hitabet Yarışması

Liseler Arası Hitabet Yarışması

Samsun’da düzenlenen “Liseler Arası Hitabet Yarışması”nda katılanlar belli oldu.
Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İlim Yayma Cemiyeti Samsun Şubesi iş birliğinde düzenlenen Liseler Arası Hitabet Yarışması’nın finali Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde sonuçlandı. Türk öykü ve deneme yazarı Rasim Özdenören’in hayatını konu alan hitabet yarışmasında lise listelerinde sırayla sahneye çıkma konuşmalarını gerçekleştirdi.
Programda konuşan Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, “Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, Büyükşehir Belediyemiz, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, İlim Yayma Cemiyeti Samsun Şubemiz birlikteliğinde Liseler Arası Hitabet Yarışması yürüttük. Geçen yıl yaptığımız hitabet yarışmasında konumuz Sezai Karakoç üstattı. Bu yıl ki konumuz ise Rasim Özdenören’dir. Liseli gençlere güvenmek, topluluk önünde konuşma becerisi sağlamak ve memleketimize hizmet etmiş önemli şahsiyetleri, fikir adamlarını öğrenmek amacıyla hitabet yarışmalarını düzenliyoruz. Katılan öğrencilerea ödülleri takdim ediyoruz” dedi.
Hitabet yarışmasında Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Zahit Aydın birinci bitirdi, Kurupelit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Beyza Cır ikinciliği, Atakum Anadolu Lisesi öğrencisi Sema Nur Güler ise üçüncülüğünü elde etti. Yarışmayı birinciye 2 bin, ikinciye 1500, üçüncüye 1000 TL ödül verildi. 4 ve 5. olanlar 500’er TL ile ödüllendirilirken yarışmaya hazırlayan öğretmene de teşekkür belgesi takdim edildi.

Exit mobile version