Mısır ile Netflix arasında Kleopatra davası! Kleopatra siyah mıydı değil miydi?

Mısır ile Netflix arasında Kleopatra davası! Kleopatra siyah mıydı değil miydi?

Mısır ile Netflix arasında Kleopatra davası! Kleopatra siyah mıydı değil miydi? Mısır, Kleopatra’yı Netflix yapımında siyahi bir isim canlandırdığı için dava açtı.

Mısır’dan Netflix’e Kleopatra davası

Netflix’in yapımını üstlendiği belgesel drama dizisi “Afrika Kraliçeleri: Kleopatra” Mısır’da yargıya taşındı. İddia edilen sebep, dizinin Mısırlı kimliğine zarar verdiği ve Kleopatra’nın siyahi bir oyuncu tarafından canlandırılmasıdır. Mısırlı tarihçi Zahi Hawass, Kleopatra’nın “açık tenli olduğunu” savunurken, belgeselin yapımcısı da Kleopatra’nın kökeninin tartışma konusu olduğunu savunuyor. Başrol oyuncusu Adele James ise, kendisine yönelik ırkçı ve taciz ifadelerine maruz kaldı. Ünlü ABD’li aktris Jada Pinkett Smith, dizinin seslendirmesini yapıyor ve siyah kraliçelerin hikayelerinin duyulmasının önemli olduğunu belirtiyor.

Mısır’da bir avukat, savcılığa başvurdu ve Netflix yayınlarının ülkede yasaklanmasını talep etti. Aynı avukat, yapımın Mısır’ın basın yasalarını ihlal ettiğini de öne sürdü.

Kleopatra siyahi miydi?

Netflix’in “Afrika Kraliçeleri: Kleopatra” adlı belgesel drama dizisi Mısır’da yargıya taşındı. İddia edilen sebep, dizinin Mısırlı kimliğine zarar vermesi ve Kleopatra’nın siyahi bir oyuncu tarafından canlandırılmasıdır. Mısırlı tarihçi Zahi Hawass, Kleopatra’nın “açık tenli olduğunu” savunurken, belgeselin yapımcısı da Kleopatra’nın kökeninin tartışma konusu olduğunu savunuyor.

Başrol oyuncusu İngiliz aktrisi Adele James, Twitter’dan paylaştığı mesajda, kendisine yönelik ırkçı ve taciz ifadelerine maruz kaldığını belirtti. Ünlü ABD’li aktris Jada Pinkett Smith ise dizinin seslendirmesini yapıyor ve siyah kraliçelerin hikayelerinin duyulmasının önemli olduğunu ifade ediyor.

Mısır’da bir avukat, savcılığa başvurdu ve Netflix yayınlarının ülkede yasaklanmasını talep etti. Aynı avukat, yapımın Mısır’ın basın yasalarını ihlal ettiğini de öne sürdü. Dava sonucunda ne olacak, henüz belli değil. Ancak, belgesel drama dizisi Kleopatra hakkındaki tartışmalar devam edecektir.

Exit mobile version