Muş’ta lise kaynakları türkülerle şehrin tarihini tanıtıyor

Muş'ta lise kaynakları türkülerle şehrin tarihini tanıtıyor

Anadolu’nun kapılarının açıldığı kadim şehir Muş’ta bir grup öğretmen ve öğrenci, seslendirdikleri türküler şehrinle geçmişini tanıtıyor.
Muş’ta Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü içerikleri ve öğretmenleri, Muş’un kaybolmaya yüz tutmuş türkülerini tarihi mekanlarda seslendirerek şehrinin tarihi ve kültürel yapısı dikkat çekti. Şehirde birçok medeniyetten kalma tarihi yapıları ziyaret ederek seslendirdikleri türkülerle kadim tarihini tanıtan kişiler, Haspet Kalesi’ne çıkan Haspet Kalesi türküsünü seslendirdi.
Muş Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğretmeni Muazez Ersin, çeşitli yerlerin ve kaybolmaya yüz tutmuş türkülerini tanıtmak için etkinlikler düzenlediklerini belirterek, “Öğrenciler ve öğretmen olarak bugün Haspet Kalesi’ni ziyaret ettik. Öğrencilerimize hem tarihimizi hem de türkülerimizi tanıtmak için böyle bir etkinlik yaptık. Tarihimiz bizim için çok değerli. Öğrencilerimizin Muş’umuzun finaline sahip çıkması için böyle geziler düzenliyoruz. Tarihi ve türkümüzü burada hissettik” dedi.
Muş Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrenci Eyüp Türk ise “Bizler öğretmenlerimiz ile birlikte Muş’un tarihi mekanlarını gezerek kente ait türküleri seslendiriyoruz. Hedefimiz, hemimizi tarihi tanıtmak hem de kaybolmuş türkülerimizi gün yüzüne çıkarmaktır” şeklinde konuştu.

Exit mobile version