Nilüfer Kadın Korosu Bulgaristan yolcusu

Nilüfer Kadın Korosu Bulgaristan yolcusu

Türkiye’de tüm konserlerini sosyal projelerini uygulamaya veren Bursa Nilüfer Kadın Korosu Türk kültürü ve Türk işletmesini da tanıtmaya devam ediyor. Ekip, sonraki dönemde Bulgaristan’da bir konser verecek.
Daha önce davet edildiği Yunanistan,Bulgaristan,Makedonya,Hollanda,İtalya,Letonya,Portekiz ve Kıbrıs olmak üzere 8 ülkede konserler veren koro, 178 ve 179.konserlerini davet ettiği Bulgaristan’da ikinci kez gidecek. Bulgaristan Targovhiste Belediyesi tarafından düzenlenen korolar festivaline Türkiye’den davet edilen tek koro olarak 2 konser verecek olan koro ,ayrıca dünyanın farklı bölgelerinden gelen diğer korolarla birlikte ortak bir şarkıda seslendirecek.
Koro Şefi Dr.Aysel Gürel; “Bulgaristan Targovhiste Belediyesi’nin davetlisi olarak gideceği olmaktan çok mutluyuz. Türk kültürü, Türk müziği ve Türkünü tanıtıyor olmaktan büyük gurur sesleri ve bu tanıtımları öğretmek için büyük bir hizmet olarak görülüyor. de büyük emekler şirketiz.Bu emeklerin kaynağında da böyle görünüyor mutluyuz.hedefleri,daha fazla edemediğimiz diğer ülkelerdeki de konserler vermek,ülkemizin tanıtımına katkı sağlamak.Bursa’dan Bulgaristan’a ulaşım desteği sağlayan Bursa Nilüfer Belediyesi’ne de çok teşekkür ediyoruz”dedi.
Bulgaristan’dan 6 haziran da çıkacak olan koro 19 Haziran da da, Bursa,’nın Yenişehir ilçesi Yenişehir Yardımsevenler Derneği işine konser verecek
Kadın Korosu depremzedeler kullanımına da çeşitli etkinlikler düzenlemişti.

Exit mobile version