Nobel’e 8 kere aday gösterilmişti, bakalım bu kez olacak mı?

Japon edebiyatının usta isimlerinden Haruki Murakami bu yıl da Nobel Edebiyat Ödülüne aday gösterildi. Murakami daha önce 8 kez aday gösterildiği Nobel Edebiyat ödülünü bu kez alabilecek mi?

Nobel'e 8 kere aday gösterilmişti, bakalım bu kez olacak mı?

Japon edebiyatının sıradışı çizgisiyle ileri gelen yazarlarından Haruki Murakami Türkiye'de de geniş bir okuyucu kitlesi tarafından seviliyor. 8 yılın ardından Nobel Edebiyat Ödülü'ne aday gösterilen Murakami bu yıl ödülün sahibi olacak mı ?

TAM 8 KEZ NOBEL'E ADAY GÖSTERİLDİ

Usta yazar, bugüne kadar sekiz defa Nobel'e aday oldu ama bir türlü kazanamadı. Geçen yıl deyim yerindeyse küsen Marukami Alternatif Nobel Edebiyat Ödülü'nden çekildiğini açıklamıştı. Her sene adı sık sık anılan ve ödülü alacağı kesin gözüyle bakılan Murakami ödülü bugüne kazanamadığı için bazı edebiyat çevreleri tarafından, “küstü” yorumları yapılıyor.

KİTAPLARINDAN UYARLANAN FİLMLER ÖDÜLLÜ

İmkansızın Şarkısı, Şüphe, Toni Takitani gibi filmler Haruki Murakami kitaplarından beyazperdeye uyarlanmış olup, usta yazar senarist olarak film ekibinde yer almıştı. Filmler dünya festivallerinde büyük beğeni toplamış İmkasızın Şarkısı (Norwegian Wood) 2010 yılında gösterime girmiş, Altın Aslan için yarışmıştı.

 

Exit mobile version