Oscar adayı Avatar: Suyun Yolu konusu ve oyuncuları? Nasıl ve nereden izlenir

2023 yılındaki Oscar törenlerinde ödüllere aday olan Avatar: The Way of Water, 2009 yapımı Avatar filminin devamı niteliğindedir. Avatar 2 filminin konusu ve oyuncuları ne?

Avatar Suyun Yolu konusu

Hikaye, ailesiyle birlikte Pandora gezegenine yerleşen ve Na’vi halkının bir üyesi olan Jake Sully’yi takip ediyor. Film, gezegene yönelik yeni bir tehdide ve Jake’in Na’vi halkıyla birlikte yeni evini savunma çabalarına odaklanıyor. Hikaye, orijinal filmden 10 yıl sonra geçiyor ve Jake ve karısı Neytiri’nin Pandora okyanuslarında yolculuk edip Metkayina adlı yeni bir kabileye sığınmalarını konu alıyor. Tehlikeli bir su altı dünyasında yaşamanın zorluklarını aşmayı öğrenmeli ve bu yeni topluluktan kabul görmeliler.

Öte yandan bu yıl Oscar’da en iyi film adaylarından bir diğeri de Elvis filmi oldu.

Avatar filmlerinde anlatılmak istenen nedir?

Avatar serisi ve özellikle ilk film, bir dizi tema ve mesaj iletmeyi amaçlıyor. Ana temalardan biri emperyalizm kavramı ve bunun hem sömürgeleştirenler hem de sömürgeleştirilenler üzerindeki olumsuz etkileridir. Film, gezegenden değerli kaynakları çıkarmaya çalışan ve bunu yapmak için Na’vi halkına ve onların yaşam biçimlerine zarar vermeye istekli olan insanın Pandora üzerindeki eylemlerini sömürücü ve yıkıcı olarak tasvir ediyor.

Filmdeki bir diğer önemli tema da doğal dünyaya saygı duyma ve onu koruma fikridir. Pandora gezegeni, inanılmaz güzellik ve çeşitliliğe sahip bir yer olarak tasvir edilir ve Na’vi halkının toprakla ve orada yaşayanlarla derin bir ruhsal bağa sahip olduğu gösterilir. Film, insanların Na’vi’nin çevre ile olan ilişkisinden öğrenebileceğini ve dünyanın kaynaklarını kullanmakla onu gelecek nesiller için korumak arasında bir denge bulmanın önemli olduğunu öne sürüyor.

Ek olarak, ana kahraman Jake Sully Na’vi halkının yaşam tarzını, kültürünü ve maneviyatını anlayabildiğinden ve sonunda onların davası için savaştığından, film kabullenme ve empati temasına da değiniyor.

Genel olarak Avatar filmi, insan eylemlerinin çevre ve yerli kültürler üzerindeki olumsuz etkisini eleştirmeyi, doğayı koruma ve diğer kültürlere ve yaşam biçimlerine saygı duyma fikrini teşvik etmeyi ve farklı insanlar ve kültürler arasında empati ve anlayışı teşvik etmeyi amaçlar.

Avatar film serisinin sinema tarihindeki yeri ve önemi

Avatar, James Cameron tarafından yaratılan bir bilim kurgu filmi serisidir. Avatar olarak da adlandırılan ilk film 2009’da gösterime girdi ve tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi oldu ve bu unvanı on yılı aşkın bir süredir elinde tuttu. Franchise, kaynaklarını kullanmak için kurumsal bir çabanın parçası olarak uzak bir gezegen olan Pandora’ya gönderilen Jake Sully adlı engelli eski bir denizcinin hikayesini anlatıyor. Jake sonunda gezegenin yerli sakinleri Na’vi ve topraklarını sömürmeye çalışan insanlar arasındaki çatışmaya karışır.

Oscar adayı Avatar: Suyun Yolu konusu ve oyuncuları? Nasıl ve nereden izlenir

Filmler, Pandora’nın tamamen gerçekleştirilmiş ve son derece ayrıntılı uzaylı dünyasının yaratılmasına izin veren en son özel efektlerin ve hareket yakalama teknolojisinin kullanılmasıyla dikkat çekiyor. Filmler ayrıca çevrecilik, emperyalizm ve teknoloji ile doğa arasındaki denge temalarını da araştırıyor.

Avatar, görsel efektleriyle geniş çapta övüldü ve bu kategoride üç Akademi Ödülü de dahil olmak üzere birçok ödül aldı. İlk film ayrıca En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Sanat Yönetmenliği dallarında aday gösterildi. Ek olarak, serinin geniş bir hayran kitlesi var ve 3D film yapımcılığına yeniden ilgi uyandırmasıyla itibar kazandı.

Filmin künyesi ve oyuncuları

Filmin Türü: Macera, Fantastik, Aksiyon, 3 Boyutlu, IMAX

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver

Bu sene Oscar en iyi film adayları şunlar

  • All Quiet on the Western Front
  • Avatar: The Way of Water
  • The Banshees of Inisherin
  • Elvis
  • Everything Everywhere All at Once
  • The Fabelmans
  • Tár
  • Top Gun: Maverick
  • Triangle of Sadness
  • Women Talking
Exit mobile version