Özel öğrenciler ‘yaza merhaba’ dedi

Özel öğrenciler 'yaza merhaba' dedi

Samsun’da ‘Engelliler Haftası’ nedeniyle özel isteklı amaçlı ‘Yaza Merhaba Şenliği’ düzenlendi.
Samsun’da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası aktiflikleri devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Canik Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin katıldığı “Yaza Merhaba Şenliği”, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin katkı ve takviyeleri ile Mavi Işıklar Engelliler Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yapıldı.
Kahvaltı ile başlayan aktiflik sonrası protokol konuşmaları yapıldı. Protokol konuşmalarının akabinde şenlik ortamı özel çocuklar müzik söyleyip, dans gösterisinde bulundular. Özel öğrenciler ayrıyeten öğretmenleri ile birlikte bardak oyunu oynadılar. Gönüllerince vakit geçiren özel kişiler, keyifli anlar yaşadılar.
Düzenlenen şenliklerle ilgili açıklamalarda bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Toplumsal İşler Dairesi Lideri İdris Akdin, özel kişilere hitaben yaptığı konuşmada, “Belediye olarak sizin her türlü probleminizde yanınızdayız. Çocuklarımızın, gençlerimizin, Samsun’da yaşayan 1 milyon 400 bin insanın her türlü meselesine direkt eğilen bir belediye ile karşı karşıyasınız. Büyükşehir Belediyesi sizin evinizdir. Her türlü probleminizde konutunuza geldiğinizde dertleşebilirsiniz. Başta Kültür ve Toplumsal Hizmetler Daire Başkanlığı olmak üzere, Büyükşehir Belediyesinin bütün birimleri sizin evinizdir. Konutunuz de sıkıntılarınızın çözüleceği yer. Bu yüzden seni selamlıyorum. Tekrar bugünün hepimize güzel uğurlu olmasını kutlarım” dedi.
Misafirperverlikleri ve bu vakte kadar yapılan takviyelerden dolayı şükranlarını sunan Canik Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Hüseyin Yoldaş ise “Bu çocuklar çeşitli alanlarda birçok zorluklar yaşıyorlar. Şükürler olsun düne hamilelik daha güzel durumdayız. Ancak muhtemelen yarına alacak yollarımız vardır. İmkan verildiğinde, imkan sağlandığında her bireyin performans gösterebileceğini, bir paha üretebileceğine daima birlikte yaşadıklarını görüyoruz. O yüzden özel evlere bu şenlikte gösterdikleri efordan dolayı şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Etkinlik, çeşitli etkinlikler ile son buldu.

Exit mobile version