Piyano virtüözü ve Besteci Vedat Kosal ölüm yıldönümünde anıldı

Müzik dünyasının duayen isimlerinden piyano virtüözü, yapımcı ve müzikolog Vedat Kosal, ölümün 22. yıl dönümünde Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) anıldı.

Vedat Kosal

Müzik dünyasının duayen isimlerinden piyano virtüözü, yapımcı ve müzikolog Vedat Kosal, ölümün 22. yıl dönümünde Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) anıldı.
Vedat Kosal’ın sonsuzluğa uğurlanmasının 22. yıl dönümü düzenlediğiyle düzenlenen programda keman virtüözü, yapımcı ve yönetici Cihat Aşkın ile piyanist ve Cem Babacan’ın birlikte olduklarında keman-piyano konseri davetleri tarafından beğeniyle karşılandı.
Yoğun katılımın olduğu program sanatçısının ailesi, yakınları, YTÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. K. Nur Bekiroğlu, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof.
Müzikal yeteneğin önemi vurgulandı.

Program, Müzik ve Sahne Sanatları Bölümünden Prof. Dr. Koray Sazlı’nın Vedat Kosal anısına yapılan çalışma konu alan konuşmasıyla başladı. Sazlı, Vedat Kosal’ın müzik türlerinin yaptığı katkıları ve onun adına YTÜ’de yapılan çalışmalardan ayrıntılı bir şekilde bahsetti. Programda ayrıca, eserlerin oluşturduğu özgün yorumlar ve Osmanlı Saray Müziği üzerine yaptığı müzik tarihi araştırmalarıyla çağının en önemli müzik insanlarından biri olarak kabul edilen Vedat Kosal’ın müzikal anlatımının önemi vurgulandı. Kosal’ın müzikal mirasını yaşatma ve gelecek nesillere aktarma amacını taşıyan anma programını, sanatseverlerin bir araya getirmesini sağladı.
Anma, YTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. K. Nur Bekiroğlu’nun, zengina çiçek takdimiyle oğlu buldu.

Exit mobile version