Sıcak Kafa dizisi nerede çekiliyor? Netflix dizisi Sıcak Kafa gerçek mi?

Sıcak Kafa dizisi nerede çekiliyor? Netflix dizisi Sıcak Kafa gerçek mi?

Sıcak Kafa dizisi nerede çekiliyor sorusu merak konusu oldu. Türklerin çektiği ve bir Türk yapımı olan Netflix dizisi Sıcak Kafa gerçek mi? Sıcak Kafa, Netflix’in yerli dizilerinden biri olarak ilk sezonu ile büyük bir ilgi gördü.

Dünyaca ünlü teknoloji ve medya hizmeti sağlayıcısı Netflix’in yeni Türk dizisi “Sıcak Kafa”, özgün konusu ve ünlü oyuncu kadrosuyla yayınlandıktan kısa bir süre sonra büyük beğeni topladı. Dizi, “abuklama” adı verilen ve konuşarak yayılan bir tür delilik salgınından gizemli bir şekilde kurtulan tek kişinin hikayesini anlatıyor. Bu kişi eski bir dilbilimci olan Murat Siyavuş’tur. Murat, hastalığa karşı bağışıklığını çevresindeki herkesten gizledikten sonra avlandığını keşfeder. Saklandığı yerden kaçmalı ve kendisine miras kalan “sıcak kafa”nın sırlarını İstanbul’un gizemli sokaklarında, alev alev yanan yangınların arasında aramalıdır.

Sıcak Kafa dizisinin yönetmeni ve oyuncuları

Dizinin yönetmenliğini Mert Baykal ve Umur Turagay yaparken, senaryosu Mert Baykal, Müjgan Ferhan Şensoy, Zafer Külünk ve Gökhan Şeker tarafından kaleme alındı. Dizinin oyuncu kadrosunda ise Haluk Bilginer, Osman Sonant, Hazal Subaşı, Gonca Vuslateri ve Şevket Çoruh gibi ünlü isimler yer alıyor.

Sıcak Kafa dizisi nerede çekiliyor?

Dizinin çekimleri 2021 yılında İstanbul’un Galata, Taksim, Unkapanı ve Haliç bölgelerinde gerçekleştirildi. Sıcak Kafa, Türkiye’de çekilen distopik dizilerden biri olarak, izleyicilere yepyeni bir hikaye sunuyor. İlk sezonu ile büyük bir ilgi gören dizi, görsel efektleri, atmosferi ve müzikleriyle dikkat çekiyor. Ayrıca, oyuncuların performansları da izleyiciler tarafından takdir ediliyor. İkinci sezonunun ne zaman yayınlanacağı merak edilirken, dizinin ilk sezonuyla yakaladığı başarı ikinci sezonun da büyük bir ilgi göreceği beklentisini yaratıyor.

Dizinin konusu ne, gerçek mi?

Konusu, iletişim yoluyla yayılan bir salgının pençesindeki distopik bir dünyada geçen dizi, dil bilimci Murat Siyavuş’un hikayesini anlatıyor. Murat, hastalığa bağışıklık kazanmış bir dil bilimci olarak acımasız bir kurumun hedefi haline gelir. Murat’ın saklandığı kurtarılmış bölgeden kaçmak zorunda kalması ve hastalığın ona mirası olan “sıcak kafa”nın sırrının peşine düşmesi dizinin ana temasını oluşturuyor.

Dizi kaç bölüm?

Netflix’in Türk yapımı yeni dizisi Sıcak Kafa, toplamda 8 bölümden oluşmakta. Konuşmayla bulaşan bir salgının anlatıldığı dizinin her bölümü farklı bir maceraya açılıyor.

Exit mobile version