Süleyman Saim Tekcan’ın At‘Nağme Sergisi Fatih’te

Çağdaş Türk sanatının ve özgün baskı tekniğinin  önde gelen isimlerinden Süleyman Saim Tekcan'ın At ‘Nağme sergisi, Fatih Belediyesi'nin prestijli mekanlarından Kadırga Sanat Galerileri ve Yedikule Hisarı'nda sanatseverlerle buluştu.

Çağdaş Türk sanatının ve özgün baskı tekniğinin  önde gelen isimlerinden Süleyman Saim Tekcan’ın At ‘Nağme sergisi, Fatih Belediyesi’nin prestijli mekanlarından Kadırga Sanat Galerileri ve Yedikule Hisarı’nda sanatseverlerle buluştu.

Serginin açılışına İstanbul Valisi Davut Gül, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Süleyman Saim Tekcan’ın  yanı sıra, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Halis Dalkılıç, Halit Yerebakan, Prof. Dr. İskender Pala, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

 

süleyman saim tekcan

Turan “Kıymetli bir sergiyle sezonu açıyoruz ”

Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, kıymetli bir sergiyle kültür sanat sezonunun açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Kültür ve sanat bilincinin toplumumuzda yerleşmesi için sanatı ve sanatçılarımızı desteklemeye, projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Kültüre yaptığımız yatırımların, şehrin değerleri karşısında toplumsal bir bilinçlilik halinin oluşmasına, farkındalığa hizmet edebilmesi, bunun yanında, kültürel devamlılığı sağlayabilecek dinamizme sahip olması en büyük arzumdur.  Bizim açımızdan Fatih’te sadece kültürü planlamak yetmez. Aslolan Fatih’i bir bütün halinde, “kültürle planlamak”tır.

Yedikule Hisarımız alanında çok güzel bir sergiye evsahipliği yapıyor.  Çağdaş Türk sanatının duayenlerinden Süleyman Saim Tekcan’ın eserlerinden oluşan At ‘Nağme sergisiyle heyecanlı bir başlangıç yaptığımız için mutluyum.  Dile kolay, sanat hayatında 50 yılı aşan bir ömür. Gerçekleştirdiği projelerle, kültür dünyamıza eşsiz katkılar sunmaya, folklorik çalışmaları, gravür, resim ve heykelleriyle modern Türk sanatında silinmez izler bırakmaya devam ediyor.”  dedi.

 

Fatih medeniyet değerleriyle Türkiye Yüzyılı’nın vitrini olacaktır.

Fatih’teki bütün oluşum ve dönüşümlerin “kültürle” gerçekleşmesinin temel hedefleri arasında olduğunu vurgulayan Başkan Turan, “ Zira Yahya Kemal’in Aziz İstanbul’unu hissetmek,  Revnakoğlu’nun Suriçi İstanbul’unu sevmek kadar, Z kuşağı yaftasıyla kimliksizliğe hapsedilmek istenen gençlerin İstanbul’unu da düşünmek de değerli. Bunun için de toplumun, özellikle de yeni kuşakların  şehirle kurdukları diyaloğun işitilmesi,  beklentilerin deşifre edilebilmesi önem arz ediyor.  Binaları, mekânları yeni bir duyguyla güçlendirmek, işlevsellik katarak günümüzün dünyasına sunabilmek,  gerçekten çok önemli.

Elbette belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için, inandığımız değerlere, belirlediğimiz ilkelere bağlı kalacak, uzun soluklu bir medeniyet yolculuğunda olduğumuzu unutmadan, çalışmalarımıza sabırla, sebatla devam edeceğiz. Fatih, sahip olduğu medeniyet değerleriyle ve içinde yaşadığımız çağı kucaklama potansiyeliyle, Türkiye Yüzyılı’nın vitrini olacaktır.” Dedi

Vali Gül “ Güzel eserleri Yedikule Hisarı’nda görmek güzel”

Sergilenen eserlere hayran kaldığını dile getiren İstanbul valisi Davut Gül, “Sevgili hocamızın eserlerini gördük ve hayran kaldık. Bu güzel eserlerin Yedikule Hisarı’nda sergilenmesi de ayrıca güzel. Belediye Başkanımız Ergün beyi tebrik ediyorum. Sanatseverler için de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Tekcan “Bu memleketin evladı olduğum için çok mutluyum

 

Bu güzel günde asıl anılması gereken kişinin Fatih Sultan Mehmet olduğunu vurgulayan Sanatçı Süleyman Saim Tekcan, “Bu güzel günde asıl anılması gereken yaptıklarıyla bizlere ilham veren Fatih Sultan Mehmet’tir. Bu memleketin bir evladı olduğum için çok mutluyum. Sanatçı tarafımın yanı sıra 60 yılı aşkın bir sanat eğitimciliği kimliğim var. Bu kimliğe sahip olduğum için çok gururluyum.” Diyerek duygularını dile getirdi.

Exit mobile version