Tetris filmi ne zaman yayınlanacak? Tetris ilk fragmanı izle

Tetris filmi ne zaman yayınlanacak? Tetris ilk fragmanı izle

Tetris filmi ne zaman yayınlanacak? Tetris filmini ilk fragmanını izle. “Tetris” filmi, Taron Egerton liderliğinde bir biyografidir ve 1980’lerin sonunda video oyunu “Tetris”in çekişmeli gelişmesini konu alır. Filmin konusu, oyunun keşfedilmesinden ve telif haklarının kazanılmasına kadar geçen yasal savaşı ele alır. Filmin oyuncusu Taron Egerton, oyunun girişimcisi Henk Rogers’ı canlandırıyor. Filmin yönetmeni Jon S. Baird ve 31 Mart’ta Apple TV+ da yayınlanacak.

Tetris filmi ne zaman yayınlanacak?

Bir döneme damga vuran ve en çok oyunlardan biriydi Tetris. Apple TV+, video oyunlarının arkasındaki gerçek hikayeleri konu alan bir dizi ve film projesine ev sahipliği yapıyor ve bu projelerden birisi de “Tetris” biyografik filmidir. Film, Taron Egerton’ın başrolünde yer aldığı ve 1980’lerin sonunda video oyunu “Tetris”in çekişmeli gelişmesini anlatan bir hikayedir.

Taron Egerton, filmde oyunun girişimcisi Henk Rogers’ı canlandırarak, 1980’lerin sonunda Sovyetler Birliği’ne giderek oyunun mucit Alexey Pajitnov ile işbirliği yapmaya çalışan Rogers’ın macerasını izleyicilere sunacak. Rogers, oyunun telif haklarını elde etmek için her şeyini riske atar ve hikayede, “iki yüzlü kötü adamlar, beklenmedik kahramanlar ve bitişe kadar heyecan verici yarış ile bir Soğuk Savaş dönemi gerilim filmi” olarak sunuluyor.

Henk Rogers, nihayetinde “Tetris” oyununun telif haklarını Nintendo Game Boy’da güvence altına aldı ve bugüne kadar, “Tetris” oyununun çeşitli sürümlerinin yaklaşık 495 milyon kopya satıldı. “Tetris” filmi, Jon S. Baird tarafından yönetildi ve filmde Taron Egerton’a Toby Jones, Roger Allam, Anthony Boyle, Togo Igawa, Ken Yamamura, Ben Miles ve Matthew Marsh gibi oyuncular da eşlik ediyor. Film 31 Mart 2023 tarihinde Apple TV+ da yayınlanacak.

“Tetris” filmi, hayranların video oyunlarının arkasındaki gerçek hikayeleri keşfetme isteğine cevap verecek ve video oyunlarının tarihini anlatan önemli bir proje olarak görülüyor. Film, video oyunlarının popüler kültür ve ticaretteki yerinin ne kadar önemli olduğunu gösterirken, aynı zamanda Taron Egerton’ın başarılı performansı ile de dikkat çekecektir.

Exit mobile version