Titanic Yönetmeni James Cameron, OceanGate Filmi İddialarını Yalanladı

Cameron, "Saldırgan Söylentiler" ile İlgili Açıklama Yaptı

Titanic Yönetmeni James Cameron, OceanGate Filmi İddialarını Sert Bir Dille Reddediyor

Hollywood yönetmeni James Cameron, son zamanlarda kendisini OceanGate filmiyle ilişkilendiren ve “saldırgan söylentiler” olarak nitelendirdiği haberlere karşı çıktı. Ünlü yönetmen, geçtiğimiz günlerde Titan denizaltısının Titanic enkazı yolculuğunda meydana gelen felaketle sonuçlanan patlama olayını konu alan bir OceanGate filmiyle ilgili olduğu iddialarını kesin bir dille reddetti.

Titanic Yönetmeni James Cameron, OceanGate Filmi İddialarını Yalanladı
Titanic Yönetmeni James Cameron, OceanGate Filmi İddialarını Yalanladı

James Cameron, 1997 yılında Kate Winslet ve Leonardo DiCaprio’nun başrollerini üstlendiği ve birçok ödül kazanan Titanic filmiyle tanınmaktadır. Ancak Cameron, Cumartesi günü yaptığı açıklamada OceanGate filmiyle ilgili herhangi bir görüşme yapmadığını ve bundan sonra da yapmayacağını belirtti.

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden açıklamalarını paylaşan 68 yaşındaki yönetmen, “Genellikle medyadaki saldırgan söylentilere cevap vermem, ancak şimdi bunu yapmam gerekiyor. OceanGate filmiyle ilgili bir görüşmem yok, olmayacak da” ifadelerini kullandı.

Cameron, OceanGate filmiyle ilişkilendirildiği haberleri reddederek, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve kendisinin projenin bir parçası olmadığını net bir şekilde belirtti. Titanic filmiyle sinema tarihinde unutulmaz bir yer edinen ve birçok başarı elde eden yönetmen, OceanGate filmiyle ilgili herhangi bir bağlantısının olmadığını vurguladı.

Bu açıklamalarla birlikte James Cameron, kendisini OceanGate filmiyle ilişkilendiren ve “saldırgan” olarak nitelendirilen söylentilere karşı net bir duruş sergiledi. Sinema dünyasında adından söz ettiren ve birçok ikonik yapıma imza atan yönetmen, gelecekteki projelerine odaklanmayı sürdüreceğini vurguladı.

James Francis Cameron

James Francis Cameron (16 Ağustos 1954 doğumlu); Kanadalı bir yönetmen, senarist ve yapımcıdır. Titanik, Terminator, Yaratık ve Avatar gibi ödüllü Hollywood filmleriyle tanınır.

Film kariyerine senarist olarak başlayan Cameron, daha sonra Xenogenesis adlı kısa bir bilim kurgu filmiyle yönetmenlik yapmaya başladı. James Cameron, bir rüyadan etkilenerek Terminator’ü yaratmaya karar verdi. Ancak o zamanlar henüz deneyimi olmadığı düşünüldüğü için senaryosunu yazdığı Terminator filmi için yapımcı şirketlerden onay alamadı. Sonunda amacına ulaşarak, kült bir statüye sahip olacak olan bu filmi yaratabildi. İlk filmin gişe başarısı sonucunda devam filmi de çekildi ve o da önceki gibi başarılı oldu. Cameron, Aliens, Abyss gibi bilim kurgu örnekleri de çekerek devam etti. James, 1997 yılında dünya çapında tanındı ve rekorlar kıran Titanik filmi için senarist, yapımcı ve yönetmen olarak görev aldı. Titanik adını duyuran film, o yıl 11 Oscar dahil olmak üzere neredeyse tüm ödülleri kazandı. Kendi filmi olan Avatar, Titanik’in elinde tuttuğu rekoru 6. haftasında kırdı. Bu şekilde James Cameron, kendi rekorunu kırarak çıtayı biraz daha yükseltti. Bir süre belgesel çekimlerine ağırlık veren Cameron, Avatar ile yeniden beyaz perdeye döndü. Filmin yapımında Fusion Camera System teknolojisini kullandı. Avatar, 17 Aralık 2009’da ABD sinemalarında gösterime girdi.

Exit mobile version