Uluslararası Gül Festivalinde gül toplayıp, gül şehri Isparta’yı tanıdılar

Uluslararası Gül Festivalinde gül toplayıp, gül şehri Isparta'yı tanıdılar

Isparta Uluslararası Gül Festivalinin 3. gününde Güneykent beldesinde gül hasadı yapıldı, festivale katılan gül bahçelerinde gül toplandı. Yurt dışından gelen gruplar gül fabrikasında yöresel oyunlarını sergiledi.
Isparta Uluslararası Gül Festivali, 3. gününde çeşitli etkinliklerle devam etti. Güneykent beldesinde sabah saatlerinde başlayan etkinlikte gül bahçeleri ziyareti ziyareti. Bahçelerde gül hasadı yapılırken, aranan güller arasında bol fotoğraf çektirdiler. Gül bahçelerindeki işlemlerin ardından gül fabrikasını ziyaret eden kontrol edin, gülün işletişi hakkında bilgi aldılar, gül fabrikası müzesini gezdiler.
Etkinliklere Isparta Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödek, Isparta Belediye Başkanı Vekili Uğur Büyükçulcu, Gönen Kaymakamı Ali Argama, protokol üyeleri ve elde etmek katıldı. Isparta Belediye Başkanı Vekili Uğur Büyükçulcu, Uluslararası Gül Festivalinin en önemli etkinliklerinden birinin gül bahçelerini ziyareti ve gül hasadı olduğunu, bunu da gerçekleştirdiklerini söyledi. Misafirlerle topladıkları gülklerine değinen Büyükçulcu, “Gülün turizm açısından ne kadar önemli olduğunu şehre gelen yerli ve yabancı misafirle bir kez daha gördük. Bu temel oluşturma çalışması. Belediye Başkanımız Sayın Şükrü’nün Başdeğirmen’in ebeveyninde ilimize artı değer sağlayan gülün daha da geldiği hale gelmesi, daha da şehre katma değer barındırdığı ekonomimiz ve turizmimizin getirdiği sonuçlara baktığımızda festivalimize gerek içeriden yayılann gelen müşteri son dereceler. Gülü ve Isparta’yı resmini ancak gülün böyle bir yaşamını yetiştirdiğini, farklı değer ve güzelliklere sahip olduğunu ilk kez yaşadıkları için onlar da son derece memnun etti. Misafirlerimizin memnun olması başkanımızın ebeveynliğinde gerçekleştirdiğimiz festivallerde ne kadar doğru iş yaptığımızın göstergesi oluyor. Bu bağlamda emeği geçen temelde belediye başkanımız, valimiz, turizm müdürlüğümüz ve bakanlık görevlilerimiz dahil olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Misafirlerimizin de şehrimize geldikleri ve bu güzel manzarayı yaşadıkları için teşekkür ediyorum. Hep birlikte daha var, daha güzelini Isparta’mız ve yürütme için yapmaya devam etmek” görüşlerinde bulundu.
Isparta Uluslararası Gül Festivali için evden gelen halk oyunları ekipleri, gül fabrikası oyunlarını sergiledi. Vatandaşlar da gösterileri büyük ilgiyle takip etti.

Exit mobile version