Yüksel Aytuğ’dan 3.şiir kitabı ‘Sensizlik Bekçisi’

Gazeteci, yazar ve şair Yüksel Aytuğ’un üçüncü şiir kitabı 'Sensizlik Bekçisi' çıktı.

Gazeteci, yazar ve şair Yüksel Aytuğ’un üçüncü şiir kitabı Sensizlik Bekçisi çıktı.
Cağaloğlu Yayınevi tarafından basılan Sensizlik Bekçisi, 42 yıldır gazetecilik yapan, aynı zamanda film senaryoları ve tiyatro oyunları yazan Sabah Gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ’un Aşka ve Ölüme Dair ve Aşk Tedavülden Kalkmadan adlı eserlerinden sonraki üçüncü şiir kitabı. Aynı zamanda kendi köşe yazılarından derlediği Gaf Kürsüsü adlı bir antoloji kitabı da bulunan Aytuğ’un hayatını anlattığı Hayatım Roman adlı otobiyografi kitabı ise çok yakında Turkuvaz Yayıncılık etiketiyle raflardaki yerini alacak.
Şairlik sıfatına alçakgönüllü bir tavır ile yaklaşan Aytuğ, “Bana şair değil, olsa olsa kalp arzuhalcisi denilebilir. Bu bir tevazu gösterisi olarak algılanmasın. Benimki, gerçek şairlere saygı duruşudur” diyor.

YÜKSEL AYTUĞ KİMDİR?

Yüksel Aytuğ, 25 Ağustos 1963’te, babasının memuriyeti nedeniyle bulunduğu Sivas’ın Hafik ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve liseyi İstanbul’da tamamladıktan sonra 1985 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. 1982 yılında Sarı-Lacivert Fenerbahçe dergisinde muhabirliğe başladı. Daha sonra sırasıyla Türk Haberler Ajansı, Güneş Gazetesi, İntermedya Yayın Grubu, Ses Dergisi, Hürriyet Dergi Grubu, atv, Vatan ve Sabah gazetelerinde muhabir, editör, servis şefi, yazı işleri müdürü ve genel yayın yönetmeni olarak görev yaptı. Kanaltürk ve Beyaz TV’de Medyatik adlı talk show programının yapım ve sunuculuğunu da üstlenen Yüksel Aytuğ, Akademi Türkiye başta olmak üzere pek çok televizyon yarışmasında jüri üyeliği de yaptı.
250’yi aşkın mesleki ödülün sahibi olan, bugüne kadar çeşitli gazete ve dergilerde 10 binin üzerinde makalesi yayınlanan Aytuğ’un, Aşka ve Ölüme Dair ve Aşk Tedavülden Kalkmadan adlı şiir kitapları, Gaf Kürsüsü: Türk Pot Antolojisi adlı bir eseri, Mumya Firarda, Gün Geceye Dönerken ve 36’ıncı Paralel adlı film senaryoları ile Erkekler Ağlamaz adlı müzikal tiyatro oyunu bulunmaktadır.
Halen Sabah gazetesinin Günaydın ekinde Yakından Kumanda adlı günlük televizyon kritik köşesini yazan Aytuğ, evli ve bir kız çocuk babasıdır.

yüksel aytuğ

Exit mobile version