Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Ateş: “Hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye’ye yurt dışında 100 kültür merkezi işletme”

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Ateş: “Hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye'ye yurt dışında 100 kültür merkezi işletme”

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof.
Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, laboratuvarın faaliyetleri hakkında İhlas Haber Ajansı’na (İHA) özel açıklamalarda bulundu. Ateş, Türk kültürünü ve kültürünü dünyaya tanıtmak için çeşitli amaçlarda gördüklerini söyledi. Ateş, yurt dışında gerçekleştirdikleri operasyonları yönetecek insan yetiştirmenin çok değerli olduğunu belirterek, “Yılda ortalama bin tane faaliyet yapılıyor, günde üç amaç demek. Bazı işlemlerimiz çok küçük amaçlar, bazı tanışma, mutfak işlemleri, bazı da daha büyük işlemler oluyor. Konserler, tiyatro oyunları, kendi merkezlerimizdeki kurs oyunları, sürekli devam eden faaliyetlerdir. Merkezlerimiz, sivil ortamlar oldukları için herkes istedikleri gibi önceden randevu alabilecekler. Herkese açık, büyükelçiler gibi değil” diye konuştu.

“Türk kültürünü tanıtmak için ‘Türk Kültürünün ABC’ adlı kitap çıkardık”
Ateş, yaz döneminde “biletini gösterisi, bedava kurs” şeklinde kısa ücretsiz kurslar gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Türkiye’nin kültürünü tanıtmak için yabancılara yönelik olarak ‘Türk Kültürünün ABC’ adlı kitabını çıkardık. Onu İngilizce ve diğer Batı dillerine çevireceğiz. Bazı yerlerde el eseri olacak, Türkiye’deki kültürel unsurları herkes görmüş olacak” dedi.
Ateş, Harita Kültür adı altında ikinci bir eser çıkardıklarını ve bu eseri Türkiye’deki senaristlerin, yazarların kullanımları farklı coğrafyalarda kullanılan deyimler, kültürel unsurlar, yemekler ve tarihi konuları detaylarını ifade etti.

“Yurt dışında birebir tanıtım yapıyoruz”
Diplomatik olarak bittiği yerde Yunus Emre Enstitüsü olarak ülkelerle hoşgörü içinde ilişki kurduklarını ifade eden Ateş, “Çatışma olan Afganistan bölgelerinden Somali’ye kadar oralarda da Türkiye’deki gençliğin çabalarını, bilime olan yatkınlık, bilişimdeki başarı, Türkiye’deki amaçlar gibi amaçlar yurt dışında birebir tanıtım yapıyoruz. Bulundukları iki ülke arasındaki sınırlara göre zemin hazırlıyoruz. Bu sene Cumhuriyetimizin 100. yılı, deprem günleri bu seneki gideceğini durdurmuştuk. Allah’a şükür üç ay içinde toparlandık. Hedefimiz, yıl sonuna kadar Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye’ye yurt dışında 100 kültür merkezi değerlendirme” temennisinde bulundu.

Exit mobile version