Alec Baldwin’e 18 ay hapis cezası! Baldwin yönetmeni mi öldürdü?

Alec Baldwin’e 18 ay hapis cezası! Baldwin  yönetmeni mi öldürdü? Alec Baldwin’in, ‘Rust’ filminin setinde kazara görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne neden olmakla suçlandığı davada yeni bir gelişme yaşandı. Savcılık, 5 yıllık hapis cezası artırımından vazgeçti. Ünlü oyuncu, 18 ay hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir.

Alec Baldwin’e 18 ay hapis cezası!

Alec Baldwin’in hem başrolünde oynadığı hem de yapımcısı olduğu “Rust” filminin setinde görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne neden olan kazanın soruşturmasında savcılık, Baldwin ve set ekibinin ‘kasıtsız adam öldürme’den suçlanacağını açıklamıştı.

Ancak suçlamaya, 5 yıl daha hapis cezası getiren bir ‘ateşli silah artırımı’ eşlik etmişti. Baldwin, kazara ateş etme olayına kadar yasal olarak yürürlüğe girmemiş olan artırmanın suçlamalarından düşürülmesini talep etti. Dün görülen davada savcının cezayı artırma talebi kaldırıldı.

Alec Baldwin'e 18 ay hapis cezası! Baldwin yönetmeni mi öldürdü?

Alec Baldwin   yönetmeni mi öldürdü?

64 yaşındaki aktör, ocak ayı sonlarında açılan davada ‘kasıtsız adam öldürmekle’ suçlandı. Suçlu bulunursa, yalnızca bu nedenle 18 ay hapis cezasına çarptırılabilir. New Mexico yasalarına göre, “kasıtsız adam öldürme” suçlaması, 18 aya kadar hapis ve 5 bin dolar para cezasıyla sonuçlanabilen 4. derece suç kabul ediliyor. Yasalar, bu suçun silahla işlenmesi durumunda zorunlu 5 yıl hapisle sonuçlanabilecek bir hükmü de içeriyor.

Aktör Alec Baldwin, 21 Ekim 2021’de New Mexico’da ‘Rust’ filminin çekimleri sırasında kullandığı silahla 42 yaşındaki görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne neden olmuş, aynı olayda 48 yaşındaki yönetmen Joel Souza da omzundan yaralanmıştı.

Olay sonrası verdiği ilk röportajda Baldwin, tabancada gerçek mermi olduğunu bilmediğini, yaşananlardan dolayı derin üzüntü ve pişmanlık duyduğunu, ancak suçluluk hissetmediğini söylemişti. Kazadan sonra soruşturmaya ve davalara konu olan Baldwin, Ekim 2022’de, kendisine ve film şirketine karşı Şubat 2022’de açılan dava üzerinde, Hutchins’in ailesi ile anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

 

 

Exit mobile version