Aras Bulut İynemli’ye şaşırtan Atatürk ve Disney Plus sorusu

Aras Bulut İynemli’nin başrolünde olduğu “Atatürk” dizisi, Disney Plus platformunda yayınlanmaması nedeniyle tepki çekmişti. Yapımcı Saner Ayar, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Disney Plus Kararı Türkiye’ye Özel Değil

Saner Ayar, Disney Plus’ın bu kararının Türkiye’ye özel olmadığını belirtti. Disney’in Amerika dışındaki tüm pazarlarda yerel üretimi durdurma kararı aldığını ifade etti. Ayar, bu kararın sadece “Atatürk” dizisi için değil, Türkiye’de Disney’in yaptığı diğer bütün diziler için de geçerli olduğunu söyledi.Aras Bulut İynemli'ye şaşırtan Atatürk ve Disney Plus sorusu

Atatürk’ün Büyüklüğü

Yapımcı, Atatürk’ün büyüklüğü nedeniyle bu konunun daha çok gündeme geldiğini vurguladı. Eğer dizinin Disney platformunda kalması durumunda sadece Disney üyelerinin izleyebileceğini, şu an ise dünya genelinde izlenebileceğini belirtti.

Yapılış Süreci ve HBO İlişkisi

Saner Ayar, projenin yapılış sürecini de paylaştı. 2019 yılında bu filmi çekme kararı aldıklarını ve senaryosunu hazırladıklarını belirtti. Önce HBO ile görüşmeler yaptıklarını, ancak HBO’nun Amerika dışında üretim yapmama kararı alması üzerine Disney ile anlaştıklarını ifade etti.

Gelecekteki Planlar

Dizi, iki film olarak sinema salonlarında seyirciyle buluşacak. İlk film 3 Kasım’da, ikincisi ise 5 Ocak’ta vizyona girecek. Eylül itibariyle dünyanın en büyük platformlarından bir ya da birkaçında yayında olacak.

Exit mobile version