Atatürk filminin sinema gösterimi için 30 binlik rekor başlangıç

Atatürk filminin sinema gösterimi için 30 binlik rekor başlangıç

“Atatürk” filmi, ön satışa sunulan 30 bin bilet ile gişe yolculuğuna başladı. Sinema yolculuğu merakla beklenen ve ilk bölümü Fox kanalında yayınlanan Atatürk filmine sinema salonlarında da büyük ilgi var.

Atatürk Filminin Gişe Yolculuğu Başlangıcı

“Atatürk” filmi, ön satışa sunulan 30 bin bilet ile gişe yolculuğuna başladı. Aras Bulut İynemli’nin Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandırdığı bu film, Türkiye genelinde 830 salon ve 330 sinemada seyirci ile buluştu. Film, büyük bir bütçe ile hazırlandı ve oyuncu kadrosu ile dikkat çekiyor. Başrol oyuncusu İynemli, filmdeki performansı için kapsamlı bir hazırlık süreci geçirdi ve film ekibi, projeyi hazırlarken tarihi danışmanlarla iş birliği yaptı.

Ön Satış Rekoru ve Gişe Yolculuğunun Başlangıcı

“Atatürk” filmi, ön satışta 30 bin bilet satarak dikkat çekici bir başlangıç yaptı. Aras Bulut İynemli’nin canlandırdığı Mustafa Kemal Atatürk karakteri ile Türkiye genelinde 830 salon ve 330 sinemada gösterime girdi. Film, FOX’ta 29 Ekim’de yapılan özel yayın nedeniyle ön satışa geç çıkmış olmasına rağmen büyük bir ilgi gördü ve gişe yolculuğuna başladı​1​.

Aras Bulut İynemli’nin Hazırlık Süreci

Filmde başrol oyuncusu olan Aras Bulut İynemli, Atatürk’ü canlandırmak için kapsamlı bir hazırlık sürecinden geçti. İynemli, rolüne hazırlanırken psikodrama eğitmenleriyle çalıştı, Bulgarca, Fransızca ve Almanca dersleri aldı ve askeri danışmanlarla iş birliği yaptı. Ayrıca, ünlü tarihçi İlber Ortaylı ile bir röportaj gerçekleştirdi ve Atatürk’ün entelektüel kimliği ve okuma tutkusu hakkında bilgi edindi. İynemli, Atatürk’ü daha iyi anlayabilmek ve canlandırabilmek adına, tarihi danışmanlarla çalışmanın ve bu dilleri öğrenmenin önemli olduğunu vurguladı​.

Exit mobile version