Bruce Wills’ten üzen haber! Bruce Wills’e Demans teşhisi konuldu!

Bruce Wills’ten üzen haber! Bruce Wills’e Demans teşhisi konuldu! Dünyaca ünlü oyuncu Bruce Wills’ten hayranlarını üzen haber geldi. Ailesi, ünlü oyuncuya demans teşhisi konulduğunu duyurdu. ABD’li aktör Bruce Wills, geçtiğimiz yıl oyunculuğu bırakmıştı.

Bruce Wills’ten üzen haber!

Geçtiğimiz yıl afazi rahatsızlığı nedeniyle oyunculuğu bırakan ABD’li ünlü oyuncu Bruce Wills’ten bir kötü haber daha geldi. Ailesi ünlü oyuncuya demans teşhisi konulduğunu açıkladı. Willis’in ailesi aracılığıyla sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, afazi rahatsızlığı ilerleyen 67 yaşındaki aktöre frontotemporal demans (FTD) teşhisi konulduğu, ünlü oyuncunun iletişim kurma yeteneğini önemli ölçüde engelleyen rahatsızlığına “net bir teşhis konulmasının rahatlatıcı olduğu” kaydedildi.

Yapılan açıklamada, “Bugün hastalığın tedavisi yok. Önümüzdeki yıllarda bu gerçeğin değişebileceğini umuyoruz. Bruce’un durumu ilerledikçe, medyanın ilgisinin çok daha fazla farkındalık ve araştırma gerektiren bu hastalığa ışık tutmaya odaklanabileceğini umuyoruz” denildi.

Bruce Wills'ten üzen haber! Bruce Wills'e Demans teşhisi konuldu!

Afazi sebebiyle oyunculuğu bırakmıştı

ABD’li aktörün Mart 2022’de afazi rahatsızlığı nedeniyle oyunculuğu bıraktığı açıklanmıştı. 1970’lerin sonunda Broadway’da sahne alarak oyunculuğa başlayan Willis, yarım asırlık kariyeri boyunca Moonlight, Pulp Fiction ve Die Hard gibi öne çıkan onlarca filmde başrol oynadı. Bruce Willis’in rol aldığı son sinema filmi “Assassin” 31 Mart’ta gösterime girecek.

Afazi teşhisi nedir?

Afazi, beyin kanaması ya da inme (felç) gibi serebrovasküler rahatsızlıklar sonucu beynin konuşma bölümünde gelen hasara verilen isimdir. Beynin konuşma merkezinde oluşan bu hasar, bireylerde konuşma bozukluğu, algıda ve verilen cevaplarda tutarsızlık ve iletişim problemleri gibi sorunlar meydana getirir.

Demans teşhisi nedir?

Demans tek bir hastalık ismi olmayıp, bellek ve benzeri zihinsel yeteneklerin bozukluğu ile tarif edilebilecek bir bulgudur. Demans; hafıza ve düşünme yeteneği, dikkat ve karar alma, dil ve konuşma merkezindeki bozulmalarla kendini gösterebilir.

Exit mobile version