“Çakallarla Dans 6” Filminin Yunanistan ve Vize Sahnesi Gerçeğe Dönüşüyor

"Çakallarla Dans 6" Filminin Yunanistan ve Vize Sahnesi Gerçeğe Dönüşüyor

Siyasi arenada yaşaan gelişmeler, “Çakallarla Dans” serisinin sadece eğlenceli bir film serisi olmanın ötesinde, gerçek hayatla ilginç paralellikler içerdiğini gösteriyor. Filmin bu sahneleri, izleyiciler arasında büyük ilgi uyandırıyor ve gerçekle kurgunun kesiştiği noktalar, serinin popülaritesine katkıda bulunuyor.

Filmin Etkileyici Sahnesi ve Gerçek Hayata Yansıması

“Çakallarla Dans 6” filmi, geçtiğimiz Aralık ayında vizyona girdi ve zorlu bir dönemde 12 hafta boyunca gösterimde kalarak 871 bin 764 kişi tarafından izlendi. Murat Şeker ve Ali Tanrıverdi’nin yazıp yönettiği bu film, FOX’ta izleyiciyle buluştu. Filmde, Şevket Çoruh, İlker Ayrık, Timur Acar ve Murat Akkoyunlu gibi isimler yer alıyor. Filmin dikkat çeken bir sahnesinde, Yunanistan’a kapıda vize uygulaması konu ediliyor. Bu sahne, film yayınlandıktan kısa bir süre sonra gerçekleşen bir olaya paralellik gösteriyor.

Gerçek Hayatta Yunanistan Kapıda Vize Uygulaması

Filmde, karakterler Yunanistan’a vize başvurusu yaparken önce olumsuz bir yanıt alıyorlar. Ancak daha sonra “Kos adasında iyi bir polise denk gelirseniz kapıda da vizeyi veriyorlar” şeklinde bir cevap alıyorlar. Bu sahne, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in görüşmesinin ardından Yunanistan’ın kapıda vize uygulamasına geçeceğini açıklamasıyla gerçeğe dönüşüyor.

Filmin Diğer Gerçek Hayat Paralellikleri

“Çakallarla Dans” serisi, geçmişte de gerçek hayatta yaşanan olaylarla paralellikler göstermişti. Örneğin, seride yer alan bir dolandırıcılık şebekesinin halı sahada yakalanması sahnesi, 2011 yılında Bursa’da gerçekleşen benzer bir olayı anımsatıyor. Polis, hırsızlık çetesini takip ederek, filmdeki gibi bir halı saha maçı sırasında çete üyelerini yakalamıştı.

Exit mobile version