Celal Şengör Yalı Çapkını dizisinde göründü ortalık karıştı

Dünyaca ünlü jeoloji uzmanı Celal Şengör Yalı Çapkını dizisinde göründü ortalık karıştı. Star TV’de yayınlanan ve reyting rekorları kıran ‘Yalı Çapkını’ dizisinin ilk bölümünde Prof. Dr. Celal Şengör’e benzeyen bir karakterin yer alması büyük bir sürpriz yarattı. Özellikle ünlü profesörün yemeği yediği sahne, izleyiciler arasında büyük bir tartışma yarattı ve sosyal medyada da konuşuldu. İzleyiciler, bu benzerliğin tesadüf olup olmadığını merak ederken, yarın akşamki bölümde neler olacağı da büyük bir merak konusu haline geldi.

Celal Şengör Yalı Çapkını dizisinde

Star TV’nin büyük bir başarı yakalayan dizisi Yalı Çapkını, ilk bölümündeki büyük sürpriz ile izleyicileri şaşırttı. Yarın akşam yeni bölümüyle ekrana gelecek olan yapım, son dönemde en çok konuşulan ve reyting rekorları kıran dizilerden biri.

Celal Şengör Yalı Çapkını dizisinde göründü ortalık karıştı

OGM Pictures’ın üstlendiği ve Afra Saraçoğlu, Mert Ramazan Demir, Emre Altuğ, Gözde Kansu ve Çetin Tekindor gibi başarılı oyuncuların yer aldığı Yalı Çapkını’nın ilk bölümünde, Prof. Dr. Celal Şengör’e benzer bir kişinin görünmesi sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. İzleyiciler arasında “O gerçekten Celal Şengör mü?” şeklinde sorular soruldu ve bu konu gündeme oturdu.

Yarın akşam yayınlanacak olan yeni bölümünde neler olacağı merak edilirken, dizinin ilk bölümünde yaşanan sürpriz hala konuşulmaya devam ediyor.

Celal Şengör kimdir?

Celal Şengör, 1955 yılında İstanbul’da doğan, Türk jeolog ve akademisyen. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde tamamladıktan sonra yüksek lisans ve doktorasını University of California, Santa Barbara’da tamamlamıştır.

1980 yılında Türkiye’ye dönerek İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi’nde öğretim üyeliği yapmaya başlamıştır. 1982 yılında doçent, 1987 yılında ise profesör unvanını almıştır. Halen İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Şengör ayrıca Oxford Üniversitesi’nde misafir profesör olarak da dersler verdi.

Celal Şengör, jeoloji bilimine yaptığı katkılarla tanınmaktadır. Özellikle Türkiye’nin tektonik yapısı üzerine yaptığı araştırmalarla dünya çapında ün kazanmıştır. Ayrıca birçok uluslararası ödül kazanmıştır ve Royal Society of London üyesidir.

Şengör ayrıca Türkiye’nin deprem gerçeği konusunda halkı bilinçlendirme çalışmaları yapmıştır. 1999 Marmara depreminin ardından toplumun deprem riski konusunda farkındalığını artırmak amacıyla birçok seminer ve konferans vermiştir.

Celal Şengör, bilimsel yayınlarıyla da tanınmaktadır. Birçok uluslararası dergide yayınlanmış makaleleri ve yazdığı kitapları bulunmaktadır. Ayrıca TV programlarına konuk olarak da topluma jeoloji bilimini anlatmaya çalışmaktadır.

Exit mobile version