Leiji Matsumoto hayatını kaybetti! Leiji Matsumoto kimdir?

Leiji Matsumoto hayatını kaybetti! Leiji Matsumoto kimdir? ‘Space Battleship Yamato’ gibi birçok animeye imzasını atan ünlü manga sanatçısı Leiji Matsumoto, vefat etti. Matsumoto’nun 85 yaşında hayatını kaybettiği bildirildi.

Leiji Matsumoto hayatını kaybetti!

Mangalarının yanı sıra ‘Daft Punk’ın ‘One More Time’ klibine de imzasını atan ünlü sanatçı Leiji Matsumoto’dan acı haber geldi. Matsumoto’nun 85 yaşında yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Leiji Matsumoto hayatını kaybetti! Leiji Matsumoto kimdir?

Leiji Matsumoto kimdir?

Gerçek adı ‘Akira Matsumoto’ olan Japon manga sanatçısının kalbinin durması nedeniyle Tokyo’da öldüğü açıklandı. Leiji Matsumoto’nun birçok eseri ülkesinin yanı sıra tüm dünyada da ses getirmişti. ‘Galaxy Express 999’ ve ‘Space Pirate Captain Herlock’ gibi eserleri televizyonlarda anime dizisine uyarlanan Matsumoto, 1970’li yıllarda efsaneye dönüşmüştü.

Matsumoto’nun ‘Space Battleship Yamato’ adlı manga serisi, 1970’lerde ‘Star Blazers’ adıyla ABD’ye uyarlanmıştı. Leiji Matsumoto, Fransız elektronik müzik ikilisi ‘Daft Punk’ın ‘One More Time’ adlı animasyon klibinin de yaratıcısıydı. İkinci Dünya Savaşı sona erdiğinde 7 yaşında olan Matsumoto, çalışmalarının insanların savaşı yaşamaması arzusuyla şekillendiğini dile getirmişti.

 

 

 

 

Exit mobile version