Nur Fettahoğlu Doktor Sadık Ahmet’in Eşini Oynayacak!

Nur Fettahoğlu Doktor Sadık Ahmet'in Eşini Oynayacak!

Ünlü Türk oyuncu Nur Fettahoğlu, Batı Trakya Türklerinin lideri olan Doktor Sadık Ahmet’in hikayesinin beyazperdeye aktarılacağı filmin kadın başrol oyuncusu oldu. Fettahoğlu, bu filmde Doktor Ahmet’in eşi Işık Ahmet’i canlandıracak.

Daha önce ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde gerçek bir kişiliği, Hürrem Sultan’ı canlandıran Fettahoğlu, şimdi de yine gerçek bir hikayeyi beyazperdeye taşıma görevi üstleniyor.

Sadık Ahmet Filmi ve Kadın Başrolü

‘Sadık Ahmet’ filminin oyuncu kadrosu oluşturulurken, kadın başrol oyuncusu olarak ‘Aşk-ı Memnu’ ve ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizilerindeki performanslarıyla adından söz ettiren Nur Fettahoğlu belirlendi. Fettahoğlu, filmin kadın başrolü olarak Sadık Ahmet’in eşi Işık Ahmet karakterini canlandıracak.

Film, Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin lideri olan Doktor Sadık Ahmet ve ailesinin gerçek yaşam öyküsünü anlatacak. Bu bağlamda, Işık Ahmet ve Nur Fettahoğlu bir araya geldi.

Işık Ahmet ve Nur Fettahoğlu’nun Buluşması

Işık Ahmet, Nur Fettahoğlu’na dönerek, “Size çok güveniyorum. Bu emaneti büyük bir başarıyla taşıyacağınıza olan inancım tam. Şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Fettahoğlu da bu sözlere, “Çok çalışıp, yaşadığınız bu dramı en iyi şekilde anlatmaya çalışacağım. Sizin gibi modern bir Türk kadınını canlandıracağım için çok heyecanlıyım. Bu film, bu karakter, kariyerimde önemli bir mihenk taşı olacak” diyerek karşılık verdi.

Bu filmle birlikte, Nur Fettahoğlu’nun başarılı kariyerinde yeni bir dönem başlayacak gibi görünüyor. Türk sinemasında önemli bir yer tutacak olan ‘Sadık Ahmet’ filmi, aynı zamanda Batı Trakya Türklerinin hikayesini geniş kitlelere taşıma misyonuna sahip.

Nur Fettahoğlu kimdir?

Nur Fettahoğlu, Türk-Alman bir oyuncu, model, televizyon sunucusu ve moda tasarımcısıdır. 12 Kasım 1980’de Duisburg, Batı Almanya’da Fatma ve Sinan Fettahoğlu çiftinin beş çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. Ailesi Rize, Türkiye kökenlidir. Babası Türk kökenli ve Girit’ten göç etmiştir, annesi ise Kosova Arnavutu kökenlidir ve daha sonra Rize’ye göç etmiştir. Nur Fettahoğlu, Haliç Üniversitesi’nde moda tasarımı okudu ve moda tasarımı alanında lisans derecesi ile mezun oldu. “Muhteşem Yüzyıl” adlı Türk televizyon dizisindeki Mahidevran Sultan rolüyle tanınmaktadır. Ayrıca “Kuzey Güney”, “Aşk ve Ceza”, “Sonsuz Aşk” ve “Kardeşim Benim” gibi diğer televizyon dizileri ve filmlerde de yer almıştır. Nur Fettahoğlu, Instagram gibi sosyal medya platformlarında aktiftir ve geniş bir takipçi kitlesine sahiptir.

Kaynaklar:
[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Nur_Fettaho%C4%9Flu
[2] https://www.turkishdrama.com/nur-fettahoglu.html
[3] https://www.themoviedb.org/person/1246604-nur-fettahoglu?language=en-US
[4] https://www.instagram.com/mahidevranians/?hl=en
[5] https://imdb.com/name/nm3135911/
[6] https://tr.wikipedia.org/wiki/Nur_Fettaho%C4%9Flu

Exit mobile version