Selçuk Yöntem’in Başrolünde Olduğu “Amadeus” Anadolu Turnesinde

Selçuk Yöntem'in Başrolünde Olduğu "Amadeus" Anadolu Turnesinde

Türk tiyatrosunun usta isimlerinden Selçuk Yöntem, “Amadeus” adlı oyunla Anadolu turnesine çıkıyor. Oyun, 4 yıldır büyük ilgiyle izleniyor ve kapalı gişe oynanıyor. Bu başarılı yapım, 16-17 Ağustos tarihlerinde Ankara’dan başlayarak Bursa, Antalya ve İzmir’de tiyatroseverlerle buluşacak.

“Amadeus” Oyununun Konusu

“Amadeus”, 18. yüzyılda Viyana’da yaşayan efsanevi besteciler Wolfgang Amadeus Mozart ve Antonio Salieri‘nin etkileyici hikayesini anlatıyor. Peter Shaffer’in yazdığı bu eser, Salieri’nin Mozart’a olan kıskançlığını ve bu kıskançlığın nasıl bir tutkuya dönüştüğünü ele alıyor. Oyun, aynı zamanda dönemin müzik dünyasına da ışık tutuyor.

Turne Detayları ve Oyuncu Kadrosu

Oyunun Anadolu turnesi 16-17 Ağustos’ta Ankara’da Oran Açıkhava Sahnesi’nde başlayacak. Ardından sırasıyla Bursa Kültür Park Açık Hava Tiyatrosu, Antalya Açıkhava ve İzmir Bornova Aşık Veysel Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelenecek. Selçuk Yöntem‘in Salieri karakterini canlandırdığı oyunda, Amadeus karakterini Tansu Biçer canlandırıyor. Costanze karakterine ise Ankara ve Bursa gösterimlerinde Özlem Öçalmaz, Antalya ve İzmir gösterimlerinde Dilan Çiçek Deniz hayat verecek.

Oyun, 10 Ekim’de 5. sezonuna İstanbul Zorlu PSM’de başlayacak. Bu prodüksiyon, sahne önünde ve arkasında toplam 70 kişilik dev bir ekiple hazırlanıyor ve 4 sezondur en çok ses getiren prodüksiyonlardan biri olma özelliğini taşıyor.

Kaynak: sonhavadis.com

Exit mobile version