Tamer Karadağlı’dan Merve Dizdar’a ‘Cannes’ eleştirisi

Tamer Karadağlı'dan Merve Dizdar'a 'Cannes' eleştirisi

Oyuncu Tamer Karadağlı, Cannes Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu seçilirken yaptığı konuşma nedeniyle Merve Dizdar’ı eleştirdi.

Karadağlı, Dizdar’ı başarısından ötürü kutlarken konuşması üzerinden eleştirerek “Şimdi en popüler işini devletin kanalında yapıp, milyonların kalbini kazanıp, para kazanıp, sonra yurt dışında böyle önemli bir ödül alıp, devletini, ülkesini ilk fırsatta şikayet etmesi bana doğru gelmiyor…” ifadelerini kullandı.

Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Kuru Otlar Üstüne’ filminde canlandırdığı Nuray karakteriyle 76. Cannes Film Festivali’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ dalında Altın Palmiye alan Merve Dizdar, bu ödülü kazanan ilk Türk kadın olarak sinema tarihine geçti. Dizdar ödül konuşmasında, “Bu ödülü kendine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerime ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘GURUR DUYDUM AMA…’

Karadağlı da Merve Dizdar’ın “Türkiye’yi Batı’ya şikayet etmesinin” kendisine doğru gelmediğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

Merve Dizdar’ı aldığı ödülden dolayı yürekten kutluyorum. Çok büyük bir başarı. Gerçekten hem bir meslektaşı olarak hem de bir Türk vatandaşı olarak inanılmaz gurur duydum. Göğsüm kabardı. Amaaa… konuşması için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Kendisi Fransa’nın yıllarca işgal ettiği Cezayir için de aynı şeyleri düşünüyor mu? Cezayirli kız kardeşleri için de geçerli mi söyledikleri? (Çünkü ödülü Fransa’da alıyor) Ya da çocukları zorla dağa kaçırılmış Diyarbakır Anneleri için geçerli mi söyledikleri?

Exit mobile version