Ünlü oyuncu Matthew Perry yaşamını yitirdi

'Friends' dizisinde canlandırdığı Chandler Bing karakteriyle kitlelerce tanınan oyuncu Matthew Perry, 54 yaşında hayatını kaybetti.

Ünlü oyuncu Matthew Perry, 54 yaşında hayatını kaybetti.
ABD basını, 54 yaşındaki oyuncunun evindeki jakuzide ölü bulunduğunu aktardı.
‘Friends’ dizisinde canlandırdığı Chandler Bing karakteriyle tanınan Matthew Perry’nin ölüm nedeninin boğulma olduğu düşünülüyor.

Ünlü oyuncu Matthew Perry yaşamını yitirdi
Matthew Perry geçmişte uyuşturucu ve alkol bağımlılığı tedavisi görmüştü. Ancak polis kaynakları evde uyuşturucu madde bulunmadığını aktardı.
Amerikan yapımı Friends dizisi 1994’te yayına başladı ve 10 sezon sürdü. Dizi, dünyanın en çok izlenen yapımları arasında yer alırken, hâlâ popülerliğini koruyor.

Matthew Perry kimdir?

Matthew Perry, 19 Ağustos 1969 tarihinde Massachusetts, ABD’de doğdu. Eğlence dünyasına ilk adımını attığında, genç yaşlarda tiyatro oyunculuğu ve reklam filmlerinde görünen yetenekli bir oyuncuydu. Ancak gerçek çıkışını 1994 yılında başlayan ve 2004 yılına kadar devam eden “Friends” dizisi ile yaptı.
Friends dizisindeki Chandler Bing karakteri, Perry’e büyük bir ün kazandırdı ve izleyiciler tarafından sevgiyle karşılandı. Komik mizah anlayışı ve oynadığı karakterin kendine özgü kişiliği de dizinin dünya çapında bu üne ulaşmasının en büyük nedenleri arasında gösteriliyor.

Perry, Friends dışında da birçok film ve televizyon projesinde yer aldı. Bunlardan arasında başlıca The Whole Nine Yards, 17 Again, The Good Wife, ve The Odd Couple bulunuyor. Ayrıca, tiyatro sahnesinde de başarılı bir kariyere sahipti ve birçok oyununda performans sergiledi.

Ancak Matthew Perry’in yetenekleri sadece oyunculukla sınırlı değildi. Aynı zamanda bağımlılıkla mücadele konusundaki açık sözlü duruşuyla ve bu alanda yer alan birçok hayır kurumunda aktif rol oynayışıyla toplumsal sorumluluğunu da yerine getirdi.

Exit mobile version