Ünlü şarkıcı Erkin Koray neden öldü kaç yaşındaydı?

Ünlü şarkıcı Erkin Koray neden öldü kaç yaşındaydı?

Türk rock müziğinin öncülerinden, Anadolu rock müziğinin efsane ismi Erkin Koray, 76 yaşında hayatını kaybetti.

Gazete Duvar’ın aktardığına göre, müzik dünyasının değerli sanatçısı Erkin Koray, uzun süredir Kanada’da tedavi görmekteydi. Türk rock müziğinin babası olarak bilinen Koray, sağlık sorunları nedeniyle son dönemlerde zor günler geçiriyordu. Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren sanatçının vefatı, sevenlerini ve müzik dünyasını yasa boğdu.

Erkin Koray, 1941 yılında İstanbul’da doğdu. Genç yaşlarda müziğe ilgi duymaya başlayan Koray, 1960’lı yılların başında sahne almaya başladı. Türkiye’de rock müziğin ilk temsilcilerinden biri olarak bilinen sanatçı, yıllar içinde Anadolu rock müziğinin öncüsü haline geldi.

Kariyeri boyunca birçok unutulmaz esere imza atan Koray, “Fesuphanallah”, “Estâğfirullah”, “Cemalim” ve “Sevince” gibi hit şarkılarıyla tanındı. Sanatçı, müzik kariyeri boyunca birçok ödül kazandı ve genç müzisyenlere ilham kaynağı oldu.

Koray’ın ölüm haberi, sosyal medyada büyük üzüntü yarattı. Sanatçının vefatı üzerine birçok ünlü isim başsağlığı mesajları paylaştı. Sevenleri, Erkin Koray’ı unutulmaz şarkıları ve müzikal katkılarıyla anacaklarını belirttiler.

Erkin Koray’ın cenaze töreninin ne zaman ve nerede gerçekleştirileceği ise henüz netlik kazanmadı.

Exit mobile version