Adana’da 5,5 büyüklüğünde deprem

AFAD'ın verilerine göre saat 08.44'te Adana'nın Kozan ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Adana'da 5,5 büyüklüğünde deprem

AFAD, saat 08.44’te merkez üssü Adana’nın Kozan ilçesi olan 5,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin derinliği 11,27 kilometre olarak açıklandı. Deprem başta Kahramanmaraş ve Osmaniye olmak üzere çevre illerden de hissedildi.
Panik oluşturan depremle ilgili ekiplerin herhangi bir olumsuzluk olup olmadığı ile ilgili çalışma yaptığı bildirildi.

AFAD BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Adana’nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durumun bulunmadığını bildirdi.
Sezer, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Adana ilimiz Kozan ilçesinde saat 08.44’te meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz haline geçirilmiştir.” ifadesini kullandı.

“GEÇEN HAFTA YAZMIŞTIM”

Prof. Dr. Ahmet Ercan depremle ilgili açıklama yaptı, Ercan, “Kozan’da gerçekleşen M5,5’luk artçı depremin  geleceğini geçen hafta twitterdan yazmıştım. Bunun ardından daha büyük deprem gelirse ya da Adana”ya inerse şaşırırım. Geçmiş olsun.” dedi.
Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, Çardak fayına dikkat çekti.Şubat ayında meydana gelen iki büyük depremi hatırlatan Tüysüz, “Burada biriken stresin bir şekilde boşalması gerekiyordu. Bu depremde bunun işareti.” dedi.
Depremin şiddetinin orta büyüklükte olduğunu belirten Tüysüz, “Kanaatim bölgede bu şiddetin üstünde bir depremin olmayacağı.” dedi ancak bölgedeki hareketliliğin de yaklaşık bir sene boyunca devam edebileceğini söyledi.

Exit mobile version