CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel oldu!

CHP'nin 38'inci Olağan Kurultay'ında, Manisa Milletvekili Özgür Özel CHP'nin 8'inci Genel Başkanı seçildi.

CHP’nin 38’inci Olağan Kurultay’ında, Manisa Milletvekili Özgür Özel CHP’nin 8’inci Genel Başkanı seçildi. Özgür Özel 812 oyla kurultayı kazanırken Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı.

CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel oldu!YENİ GENEL BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU AÇIKLADI

Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu sahneye gelerek “Kürsüyü boşaltalım, CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel açıklamasını yapsın” dedi. İmamoğlu “Kurultayımız, ülkemiz ve demokrasimiz adına büyük bir olgunlukla genel başkan seçimini tamamlamıştır. Sonuç her halükarda CHP’nin her üyesinin kazandığı bir sonuçtur. Sayın Özgür Özel 812 oy, Sayın Kılıçdaroğlu 236 oy. Partimizin yeni genel başkanı Özgür Özel olmuştur. Kendilerini kutluyor ve yeni görevinde başarılar diliyorum. Ülkemize, partimize, demokrasimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

ÖZGÜR ÖZEL’DEN İLK AÇIKLAMA

Sahneye gelerek Genel Başkan olarak ilk konuşmasını yapan Özgür Özel “Hayatımın en büyük onurunu, en büyük gururunu yaşıyorum” dedi. “Sayın Genel başkanıma teşekkür ediyorum” diyen Özel, “Sırtıma yüklediğiniz sorumluluğunun farkındayım” ifadelerini kullandı.

8. GENEL BAŞKAN

Manisa Milletvekili ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bugün yapılan 38. Olağan Kurultay’da partinin 8. genel başkanı seçilmiş oldu.

Özel, 1974’de Manisa’da doğdu.

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde lisans eğitimini tamamlayan Özel, 1999’da serbest eczacılığa başladı.

Manisa Eczacı Odasında 2001-2007 yılları arasında bir dönem genel sekreterlik ve iki dönem oda başkanlığı görevlerinde bulunan Özel, 2007- 2011 yılları arasında Türk Eczacıları Birliğinde bir dönem saymanlık, iki dönem genel sekreterlik görevlerini yürüttü.

Özel, 24, 25, 26, 27 ve 28. dönemlerde Manisa Milletvekili seçildi.

25, 26 ve 27. dönemlerde CHP Grup Başkan Vekili olarak görev yapan Özel, 28. dönemde CHP Grup Başkanlığı’nı üstlendi.

Almanca ve İngilizce bilen Özel, evli ve 1 çocuk babası.

Exit mobile version